Apple’a kusur mı yaptım dedirten görüntü: iPhone 15 Pro Max sağlamlık testinden çıkamadı!

Apple‘ın 12 Eylül’de kullanıcıların beğenisine sunduğu iPhone 15 serisi an itibariyle ülkemizde ön sipariş sürecinde. Seride en çok dikkat çeken değişiklerden birisi de Pro’larda titanyum çerçevelerin yer alması. Ancak görünüşe göre şirketin böylesine sağlam bir malzemeyi kullanmasının önemli bir handikapı olacak. Sektörün bilinen isimlerinden JerryRigEverything tarafından paylaşılan sağlamlık testi videosu bu durumu gözler önüne seriyor.

Titanyum iPhone 15 Pro Max’in arka camı çok kolay kırılıyor

Apple‘ın iPhone 15 serisini piyasaya sürmesiyle telefonların dayanıklılıklarını gözler önüne seren videolar gelmeye başladı. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta AppleTrack YouTube kanalı iPhone 14 Pro ve 15 Pro’nun düşme testlerini gerçekleştirdi. Sonuçlar ise oldukça şaşırtıcı: iPhone 14 Pro darbelerin çoğunu başarılı bir şekilde emerek galip olan taraf oluyor. Bu, doğal olarak kullanıcıların arasında paslanmaz çelik çerçeve ve titanyum çerçeve tartışmalarını da alevlendiriyor.

Kısa bir süre önce JerryRigEverything tarafından paylaşılan iPhone 15 Pro Max sağlamlık testi videosu da benzer bir durumu gözler önüne seriyor. YouTuber, videonun bir kısmında akıllı telefona bükülme testi uyguladığı sırada beklenmedik bir sonuç alıyor. Cihaz, bükülme testinden başarıyla geçse de arka camının parmak kuvveti nedeniyle tuzla buz olarak akıllarda soru işaretlerine neden oluyor.

Bu durumun en büyük nedenlerinden birisi de titanyum çerçevelere geçilmesinin ardından akıllı telefonun esneme payının neredeyse sıfıra inmesi. Yani titanyum, paslanmaz çelikten yaklaşık 3-4 kat daha güçlü ve bu malzemeyi bükmek oldukça zor. Bu da doğal olarak arka camın esnekliğini kısıtlayarak en ufak bir darbede kırılmasına ve çatlamasına neden oluyor. Önceki modellerde ise bu durum biraz daha farklıydı. Zira yapılan bükülme testlerinde paslanmaz çelik çerçevenin bir nebze olsun esneyerek kuvveti emdiğine ve bu sayede arka camın herhangi bir yapısal hasar almadığını görüyorduk.

Sizce bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Yorum yapın