Google, Pixel 8 ve Pixel 8 Pro için performans kıyaslama uygulamalarını yasakladı!

Google, Pixel 8 ve Pixel 8 Pro kullanıcılarına kıyaslama uygulaması yüklemeyi yasakladı. 3D Mark ve Geekbench gibi uygulamaların kullanımını yasaklayan Google, artık Pixel 8‘in performans ölçümlerine katılmasını istemiyor.

Google Pixel 8’in performans verileri neden gizleniyor?

Bildiğiniz üzere AnTuTu, 3D Mark ve Geekbench gibi uygulamalar cihazların CPU ve GPU performansını ölçmeye olanak sağlıyor. Çıkan değerle kendi cihazınızı birçok model ile de kıyaslayabiliyorsunuz. Ancak Google artık Pixel 8 ailesinin bu kıyaslamalara katılmasını istemiyor.

Geçtiğimiz günlerde beklenen performansı karşılamadığı iddiasıyla gündeme gelen Tensor G3 işlemcili Google Pixel 8 ailesi, performans testlerine tabi tutulmuştu. Lansman öncesi Snapdragon 8 Gen 2 ile kıyaslanan Tensor G3 işlemci, lansman sonrası gerçekleşen performans testlerinde Snapdragon 8 Gen 2’nin gerisinde kalmıştı. Hem de 9 çekirdekli olmasına rağmen.

Görünüşe göre bu durumdan rahatsız olan Google, kullanıcıların performans karşılaştırma uygulamalarına erişimini engelledi. Yani artık Pixel 8 ve Pixel 8 Pro modellerinde Geekbench, AnTuTu ve 3D Mark gibi uygulamalar indirilemeyecek.

Google tarafından gelen bu hamle Tensor G3 hakkında insanların hakkında soru işareti bırakıyor. Siz Google’ın kıyaslama uygulamalarını yasaklaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Google Pixel 8 ailesinin performansı gerçekten yetersiz mi? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Google Pixel 8 özellikleri!

Ekran 6.2″ FHD+ Super AMOLED Ekran
Ekran Özellikleri 120Hz Yenileme Hızı, 2000 nit Tepe Parlaklık, Corning Gorilla Glass Victus
İşlemci Tensor G3 Çipseti
Bellek 8 GB LPDDR5X RAM
Depolama 128/256GB UFS 3.1
İşletim Sistemi Android 14 (7 Yıl Güncelleme Desteği)
Arka Kameralar 50 Megapiksel +12 Megapiksel
Ön Kamera 10.5 Megapiksel
Batarya 4575mAh, 27 Watt Hızlı Şarj, 18 Watt Kablosuz Şarj
Fiyat $699

Yorum yapın