Microsoft, İngiltere’yi Tarihin En Kıymetli Muahedesine İkna Etmek İçin Ubisoft’u Ortaya Soktu

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft’un Activision Blizzard’ı 68 milyar dolarlık rekor satım alım süreci ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Microsoft, arap saçına dönen meseleyi çözmek için anlaşmayı yeniden yapılandırma yoluna gitti. Şirket, özellikle de Birleşik Krallık’ın koyduğu taşı kaldırmak için, Activision Blizzard’ın bulut oyun haklarını devredecek. Yeni anlaşmaya göre sektörün bilindik isimlerinden Ubisoft, 15 yıl boyunca Activision Blizzard bulut oyun haklarının imtiyaz sahibi olacak.

Temmuz ayında sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Kurumu’nun (CMA) bulut oyun teknolojileri nedeniyle Microsoft’un önüne set çektiğinden bahsetmiştik. İngiliz yetkililere göre Microsoft’un 68 milyar dolarlık anlaşması, bulut oyun teknolojilerindeki rekabeti düşürecekti. İşte anlaşmanın yeniden yapılandırılmasının nedeni de tam olarak bu. Microsoft’un üst düzey yöneticilerinden Brad Smith, İngilizlerin endişelerini gidermek için böyle bir yöntem bulduklarını ifade etti.

Yeni anlaşma ile oyunlar, Xbox Cloud Gaming’e özel olmayacak!

Microsoft’un Activision Blizzard’a ait oyunların bulut haklarını Ubisoft’a bırakması, piyasaya sürülmüş olan ve ilerleyen dönemlerde piyasaya sürülecek yeni oyunların Xbox Cloud Gaming’e özel olamayacağı anlamına geliyor. Aslında bu önemli. İngiliz yetkililer de tam olarak buna odaklanıyorlardı. Yeniden yapılandırma, Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Kurumu’nun endişelerini giderecek gibi görünüyor.

Kamuoyu ile paylaşılan yeni anlaşma, CMA yetkilileri tarafından değerlendirildi. CEO Sarah Cardell tarafından yapılan açıklamalarda, henüz yeşil ışık yakılmadığı ifade edildi. Cardell, kurumun yeni anlaşmayı tüm detaylarıyla inceleyeceğini, sektör paydaşları ile üçüncü tarafların görüşlerini de alarak objektif bir karar vereceğini söyledi. CMA’nın 18 Ekim’e kadar bir karar vermesi gerektiğini hatırlatalım.

Yorum yapın