Futbol Maçlarında Aldığı Sonuçlarla Tanıdığımız San Marino’nun Epey Enteresan Özellikleri de Var: Posta Servisi Bile Birinci Kez Burada Kurulmuş!

Adını yalnızca iddaa kuponları üzerinde gördüğümüz bir ülke olan San Marino, dünyanın en küçük ülkelerinden bir tanesi ve çok az turist çekiyor. Halbuki aslında buranın binlerce yıllık bir tarihi ve pek çok ilginç özelliği var. Gelin San Marino hakkında bazılarını ilk kez duyacağınız enteresan bilgilere yakından bakalım.
Read more

Avrupa’nın Tüm Toplumsal Yapısını Değiştirerek Tarihi Şekillendiren Kitlesel Hareket: Kavimler Göçü

İnsanlık tarihinin gördüğü en büyük göç hareketlerinden bir tanesi olan Kavimler Göçü, yüzlerce yıl boyunca sürmüş ve Avrupa başta olmak üzere tüm dünyayı yeniden şekillendirmiştir. Türklerin başlattığı ve daha sonra pek çok milletin de katıldığı Kavimler Göçü nedir, neden oldu, sonuçları nelerdir gelin tüm detaylarıyla inceleyelim.
Read more

ABD durmuyor: Çinli elektrikli otomobil üreticilerine yaptırım kapıda!

Çinli otomobil üreticileri, elektikli araçlar dünyasının önemli bir parçası haline geldi. Bu durum, Avrupa'nın dikkatini çekiyor.
Read more

Meta’nın, Reklamsız Facebook ve Instagram İçin Fiyatlı Abonelik Çıkaracağı Sav Edildi: Sadece Avrupa’da Sunulacak

The New York Times, Meta'nın Facebook ve Instagram gibi platformlarına Avrupa'da ücretli abonelik getireceğini öne sürdü. İddiaya göre kullanıcılar, para ödeyerek reklamsız bir deneyim yaşayabilecek.
Read more

Çankırı’da Bulunan 8,7 Milyon Yıllık İnsansı Fosili, Kökenimize Yönelik Bildiklerimizle Aksi Düşüyor

Çankırı'da yapılan bir çalışmaya göre yeni bulunan bir insansı fosili, kendi türünün Afrika'da değil, önce Avrupa ve Doğu Akdeniz bölgelerinde evrimleştiğini ortaya koydu.
Read more

İnsanlık Tarihinin En Ölümcül Salgını ‘Kara Veba’ Periyodunda Yaşanan Bu Gerçekleri Okudukça Tüyleriniz Ürperecek!

İnsanlık tarihinin gördüğü en ölümcül pandemilerden bir tanesi olarak kabul edilen veba, tarihe kara ölüm ve kara veba gibi isimlerle geçmiştir. Yayıldığı bölgelerde neredeyse nüfusun yarısını yok eden ve geri dönülmez sonuçları olan kara veba nedir, nasıl ortaya çıktı gibi merak edilen sorulara gelin yakından bakalım.
Read more