Forbes, Dünyanın En Uygun Patronlarını Açıkladı: Türkiye’den de 1 Şirket Var

Forbes, "Dünyanın En İyi İşverenleri 2023" listesini yayınladı. Bu yıl 700 şirket, listede yer aldı. Dünyanın en iyi işvereninin Samsung olarak kayıtlara geçtiği listede, Türkiye'den 1 şirket bulunuyor.
Read more

Sony, Mayıs Ayında Siber Hücuma Uğradığını Açıkladı: 6 Binden Fazla Çalışanın Şahsî Bilgileri Çalınmış Olabilir

Geçtiğimiz haftalarda siber saldırı iddiasıyla gündeme gelen Sony, bir başka saldırı daha yaşadığını açıkladı. Şirketin çalışanlara gönderdiği mesajlarda, mayıs ayında 6 binden fazla çalışanın verilerinin çalınmış olabileceği bir hack vakasının yaşandığı belirtildi.
Read more

Çalışan Sayısı ve Şirket Kıymetine Nazaran Teknoloji Devleri Bir Ülke Olsaydı Kim Hangi Ülke Olurdu?

Hem şirket değerlerini hem de çalışan sayılarını hesaba katarak devasa şirketlerin büyüklüğünü ülkeler üzerinden gösterdik.
Read more

Çalışanlarına En Yüksek Maaş Veren ‘Teknoloji Devi’ Aşikâr Oldu

Mühendislerin anonim paylaşımlar yaptığı Blind, en büyük teknoloji şirketlerindeki maaşları inceledi. Meta, Big Tech dünyasında en iyi koşullara sahip şirket olarak kayıtlara geçti.
Read more

ASUS, Zenfone 10 ile Seriye Veda Ediyor: Akıllı Telefon Departmanı Kapanıyor!

ASUS, daha bu ay ABD’de ön siparişe açtığı Zenfone 10’un fişini çekti. Ortaya çıkan bilgilere göre ASUS, Zenfone departmanını kapatıyor ve çalışanlarının bir kısmını ROG Phone bölümüne aktarıyor.
Read more

Getir, 2500 Çalışanını İşten Çıkaracağını Açıkladı

Hızlı teslimat sektöründe dünyanın en büyük markalarından biri haline gelen Getir, pandemi sonrası küçülme hamlelerine bir yenisini daha ekledi. Şirket, tüm iş gücünün %10,86'sına denk gelen 2500 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.
Read more

Rekabet Kurumu, Birbirinden Çalışan Almamak İçin Mutabakat Yapan 16 Şirkete Para Cezası Kesti

Rekabet Kurumu, çalışan ayartmama anlaşmaları ile kanunu ihlal eden 16 şirkete para cezası kesilmesine karar verdi.
Read more