Tarihin Gördüğü En Azılı Mafya Önderlerinden Biri Olup Hukuk Tarihine Geçecek Kadar Farklı Bir Prosedürle Cezaevine Atılan Al Capone’un Sinemaları Aratmayan Öyküsü

ABD ve hatta dünya tarihinin gördüğü en azılı gangsterlerden bir tanesi olan Al Capone, sayısız filme ve diziye konu olacak kadar hareketli bir hayat yaşadı. Erken bulaştığı suç camiasında hızla yükselerek patron olan Al Capone, basit bir suçla cezaevine girip hiç de tahmin edilmeyen bir şekilde öldü.
Read more

Bu türlü Plan La Casa de Papel’de Yok: 8 Yıl Boyunca 10 Bin Apple Eseri Çalan Hırsızların Cezası Aşikâr Oldu!

8 yıl boyunca ABD ve Kanada'daki yüzlerce Apple mağazasından 10 bin civarı ürün çalan hırsızların cezası belli oldu. İşte başından sonuna kadar yaşananlar...
Read more

Tarihte Birinci Kere Uzay Çöpüne Ceza Verildi: Bir Firma, Binlerce Dolar Ceza Ödeyecek

ABD Federal İletişim Kurulu (FCC), Dish Network isimli firmaya uydusunu güvenli yere kaydırmadığı için ceza verdi. Bu ceza, gittikçe büyüyen bir problem olan uzay enkazları konusunda verilen ilk ceza oldu.
Read more

Osmanlı’da Suçluya Ölmek İçin Adeta Dua Ettiren Çeşitli Azap Sistemleri

Osmanlı Devleti’nde suçlulara uygulanan çeşitli işkence yöntemleri vardı ki bu işkencelere karşı ölmek, adeta kurtuluş demekti. Şeri ve örfi hukukun getirdiği cezalara göre uygulanan bu yöntemler, kişilerin adeta ömründen ömür alan cinsten!
Read more

Avrupa Birliği’nden Intel’e rekor ceza! İşte ayrıntılar

Avrupa Birliği antitröst uygulayıcıları, Intel için gerçekleştirdiği yeni toplantıda 400 milyon dolar tutarında ceza ödemesine karar verdi.
Read more

TikTok, bu sefer sert kayaya tosladı: Tarihi bir cezaya çarptırıldı!

TikTok, ceza ödemeye devam ediyor. Hakkında açılan soruşturmalardan birisi daha sonuçlandı. İşte ayrıntılar...
Read more

Trafik Cezalarında “Gelire Nazaran Ceza” Sistemi Tezi Ortalığı Karıştırdı: Değerli Otomobille Ucuz Otomobil Tıpkı Cezayı Ödemeyecek!

Hükümetin gelire göre ceza sistemi üzerinde çalışmaya başladığı iddia edildi. Eğer bu iddia gerçek olursa, geliri yüksek olan vatandaşların ödeyecekleri tüm cezalar, geliri düşük olanlardan fazla olacak.
Read more

Elon Musk’ın Geceyi Gündüze Çeviren X Tabelasına Ceza Kesildi (Ama Musk Ödemedi…)

Elon Musk'ın Twitter genel merkezinin çatısına diktiği, parlaklığıyla Türkiye'deki sinekleri bile üstüne çeken tabelasına para cezası kesildi.
Read more