Snapchat sohbet robotunda çocuk mahremiyetini ihlal: İncelemeye alındı!

Piyasaya çıkalı çok da uzun bir süre olmayan Snapchat sohbet robotu hakkında tartışmalar bitmek bilmiyor. İşte detaylar...
Read more

Anadolu’da Kimi Çocuklara “Satılmış” Üzere İsimler Koyulmasının Değişik Bir İnanışa Uzanan Nedeni

Şimdiki ebeveynler, çocuğuna isim verirken binlerce kez düşünüyor, peki eskiden hiç düşünmeden koyulan isimlere sahip çocukların suçu ne de “Satılmış” gibi garip isim taşımak zorunda kaldılar? “Bir insan, çocuğuna neden Satılmış adını koyabilir!” diye düşünenlerdenseniz yazımızı okumaya devam edin.
Read more

Buram Buram ‘Çocukluğumuz’ Kokan Taş Bölümü Hakkında Yıllar Sonra Duyacağınız 8 Bilgi

1960’lı yıllarda yapılmış bir çizgi film olmasına rağmen sonraki yıllarda ülkemiz dahil tüm dünyada tekrar tekrar yayınlandığı için pek çok farklı kuşaktan çocuğun en sevdiği çizgi filmlerden bir tanesi olan Taş Devri, iki tane de gerçek filmle izleyiciyle buluşmuştur. Gelin Taş Devri hakkındaki ilginç bilgilere yakından bakalım.
Read more

A101’de Satılan Dehşet Verici Çocuk Kitabı Toplumsal Medyanın Gündeminde: Her Şeyi Yiyen Çocuk!

Son dönemlerde özellikle ünlü markaların ürünlerini tüketicilere daha ucuz fiyattan sunan A101, şimdilerde ise bir çocuk kitabı ile gündemde. A101'in satışa sunduğu çocuk kitabının içinde çocuklar için uygunsuz ve korkutucu görsellerin olması büyük tepki çekti.
Read more

Görünüşü Nedeniyle Çocukları İçin Sirkte Çalışmak Zorunda Kalan Mary Ann Bevan’ın Trajik Hayatı

1903 yılında mutlu bir hayat yaşayan Mary Ann Bevan'ın, yaşamının 32. senesinde, o dönemde neredeyse hiç bilinmeyen akromegali (büyüme hormonunun aşırı salınımı) hastalığı yüzünden yaşadığı zorlu ve trajik hayatının yürek burkan detayları.
Read more

Akraba Evliliği Neden Hastalıklı Çocuklara Neden Olur?

Birinci derece (kuzen evliliği) veya ikinci derece (torun evliliği) akraba evliliklerinde düşük ve ölü doğum oranları bir hayli yüksek olmakla birlikte, doğacak çocukta otozomal resesif hastalıklarının görülme olasılığı da son derece fazla. Peki birbiriyle kan bağı bulunmayan insanlarda bu tarz riskler düşükken kan bağı olan ebeveynler, çocuklarına nasıl genetik yolla bir hastalık aktarabiliyor?
Read more

Şayet Aamir Khan’ın Dangal Sinemasını Sevdiyseniz Bu Sinemalara de Kesinlikle Göz Atın Deriz

Başrolünde Aamir Khan’ı izlediğimiz en sevilen Hint filmlerinden bir tanesi olan Dangal, kendine has anlatımı ile bir ailenin toplum baskısına karşı olan duruşunu güreş sporu üzerinden izleyenlere sundu. Eğer bu filme bayıldıysanız en az aynı keyifle izleyebileceğiniz Dangal benzeri filmler var.
Read more

Her Yerde Gördüğümüz Bu “Ağlayan Çocuk” Tablosu Aslında Nasıl Bir Öyküye Sahip?

Son 30 yılda adeta bir şehir efsanesine dönüşen “Ağlayan Çocuk” resmi, Türkiye’de çok sayıda dükkan, ev ve otobüs camlarının duvarlarını süsledi. Ancak 1950’lerden beri İngiltere’de yaklaşık 250.000 satan bu tablonun hikâyesi, oldukça çetrefilli yanlış anlaşılmalarla dolu.
Read more

Arkasında Büyük Bir Felaket Bilinmeyen: Buzdolabı Kapaklarının Mıknatıslı Olmasının Sebebi Aslında Nedir?

Buzdolapsız bir hayat düşünebilir miyiz? Muhtemelen hayır. Ancak buzdolabı kullanımlarının yeni yeni yaygınlaşmaya başladığı 1900’lü yılların başında, öylesine korkunç olaylar yaşadın ki insanlar, “nereden çıktı bu icat?” demekten kendini alıkoyamadı.
Read more

Otomobilde Çocukları Çocuk Koltuğuna Oturtmazsanız Ne Olacağını Gösteren Çarpıcı Manzaralar

Her ne kadar dikkate alınmasa da yetişkinlere kıyasla oldukça hassas bedenlere sahip olan çocuklarımız için çocuk koltukları, hayati önem taşıyor.
Read more
12 Next