Bir Afrika ülkesi daha Türkiye’den evvel Starlink’e kavuştu!

SpaceX'in uydu internet hizmeti Afrikada'ki 6. ülkesinde erişime açıldı. Starlink artık Zambiya içerisinde kullanılabilecek.
Read more

Türkiye’nin İnternette “Özgür” Olmadığını Gösteren Rapor: 70 Ülkeden 55’inci Sıradayız!

Freedom House'un 2023 yılına dair "İnternette Özgürlük" raporu yayınlandı. Türkiye, 30 puanla 70 ülke arasında 55'inci oldu ve "internette özgür olmayan ülke" olarak nitelendirildi.
Read more

Sarı Sayfalardan Sarı Siteye: sahibinden.com, Milyarlarca Liralık Ticaretin Döndüğü Bir Platform Olmayı Nasıl Başardı?

sahibinden.com, bugün ülkedeki en popüler siteler arasında. İnsanların, bazen sadece hobi için açıp ilan baktıkları bu site, her gün on milyonlarca ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Yıllardır değişmeyen ziyaretçi kitlesiyle en iyiler arasına giren bu sitenin hikâyesini de merak ediyor musunuz?
Read more

Google, 25’inci Yaşını Kutluyor: İşte Dünyayı Değiştiren Arama Motorunun Kıssası

Bugün 27 Eylül. Yani Google'ın doğum günü. Peki Google, bugünlere nasıl geldi? Dünyanın en popüler arama motoru, yıllar içerisinde nasıl gelişti?
Read more

Akıllı Telefonlarda Gördüğümüz ‘VoLTE’ Teknolojisi Tam Olarak Nedir, Ne İşe Fayda?

Akıllı telefon kullanırken genellikle bildirim çubuğunun sağ ya sol köşesinde mutlaka VoLTE yazısı ya da logosu ile karşılaşmışsınızdır. Eğer bu yazıyı ilk kez görüyorsanız ne olduğunu anlamamış olabilirsiniz ama merak etmeyin, bu yazı ses aktarım kalitenizi gösterir. Gelin VoLTE nedir, ne işe yarar tüm detaylarıyla görelim.
Read more

Google Bard rakibi: ChatGPT artık internete bağlanabiliyor!

Yapay zeka aracı ChatGPT, artık Eylül 2021'e kadarki veriler ile sınırlı değil çünkü internet ile güncel bilgi sağlama özelliğine kavuştu.
Read more

Facebook’un Tanınan Olduğu Yıllarda Milyonlarca Kişinin Sazan Üzere Atlayıp İnandığı Söylentiler (Fazlasıyla İğrençlik İçerir!)

İnternet kullanımının bugünkü kadar yaygın olmadığı o dönemlerde efsaneleşmiş bazı söylentiler vardır; her kullanıcı, hayatının belli bir döneminde illaki o söylentileri okuyup körü körüne inanmıştır. Hem komik hem de üzücü ögelerin olduğu bu içeriğimizde mazi yüzünüze maalesef ki bir tokat gibi çarpacak.
Read more

Türk Telekom açıkladı: İnternete artırım geldi!

Türk Telekom, internet kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir duyuru gerçekleştirdi. Açıklamaya göre internet zammı, 1 Ekim günü geliyor
Read more

CS:GO Oyunu Baştan Aşağı Yenilenmişken CS Serisinde Değişmeden Kalan Tek Şey

Oyunda skin'lerin, silahların, karakter modellerinin ve hatta oyun motorunun bile değiştiğini gördük ama bir tek bu olduğu gibi kaldı.
Read more

Sürat Testinde Yüksek Mbps Çıkmasına Karşın İnterneti ‘Yavaş’ Olanlar Buraya: Nedenlerini ve Tahlilini Anlattık!

Bazen tam bir dosya indirecekken internetinizin aşırı yavaşladığını fark edersiniz, bir hız testi yaparsınız ve hiç de fena olmayan bir sonuç görürsünüz, ama internetiniz hâlâ yavaştır… Bu senaryo tanıdık geldiyse, aradığınız cevaplar bu içerikte!
Read more