2023 Nobel Edebiyat Ödülü’nün Kazananı Muhakkak Oldu

2023 Nobel Edebiyat Ödülü'nün kazananı belli oldu. Norveçli yazar Jon Fosse, bu yılki ödülün sahibi oldu.
Read more

2023 Nobel Kimya Mükafatı, Sahibini Buldu: İcatları, Hepimizin Konutlarına Kadar Girdi!

2023 Nobel Kimya Ödülü'nün kazananları açıklandı. Ödül alan 3 bilim insanı, geçmişte kuantum nokta teknolojisi üzerine çalışmışlardı. Bu teknoloji, bugün televizyon ve monitörlerde aktif olarak kullanılıyor.
Read more

Matematik Alanında Neden Nobel Mükafatı Verilmediği Hakkındaki Birbirinden Farklı Argümanlar

Nobel Ödülleri; bilim, edebiyat ve barış alanlarındaki üstün başarıları ödüllendirmek için Alfred Nobel'in vasiyetnamesi uyarınca kurulan prestijli ödüllerdir. Fakat Nobel'in vasiyetnamesi; fizik, kimya, tıp veya fizyoloji, edebiyat ve barış alanlarında ödüllerin verilmesini öngörmüştür. Ancak bu listeye matematik ödülü eklenmemiştir. Peki, neden?
Read more

Dinamiti İcat Eden Alfred Nobel’in İsmi Nasıl Oldu da Nobel Barış Mükafatlarına Verildi? İşte Alfred Nobel’in Hayatı ve Kıssası

Dünyanın en prestijli bilim ödüllerinden biri olan kabul edilen Nobel Ödülleri adını, dinamiti icat eden bilim insanı ve sanayici Alfred Nobel’den alıyor. Böylesine ölümcül bir icadın mucidi olan Alfred Nobel kimdir, neden kendi adına bir vakıf kurulmasını ve böyle bir ödül töreni yapılmasını istemiştir gelin yakından inceleyelim.
Read more