Orta Doğu Ülkelerinde Kansere Yakalanma Oranı Dünyanın Geri Kalanına Kıyasla Neden Daha Az?

Kanser, birçok çeşidi ile birlikte çağımızın en yaygın ve en ölümcül hastalıklarından biri. Orta Doğu ülkelerinde ise kansere yakalanan insan oranı, dünyanın diğer tüm bölgelerine göre oldukça az. Peki Orta Doğuluları bu konuda ayırt edici kılan nedir?
Read more

Devlet Kurumu İnhisar, Bir Periyot Alkol ve Tütünde Kelam Sahibiyken Ne Oldu da Tarihe Karıştı?

Devlet kurumu olarak kurulup alkol ve tütünün tek söz sahibi hâline getirilen Tekel, 1862 yılında başladığı yolcuğunu başarılı adımlarla ilerletti. Ancak bu başarılı süreç, 1980’lerde alınan bazı kararlar ile tersine döndü ve Tekel için olanlar oldu. 2009 yılında ise artık Tekel’den eser kalmadı.
Read more

Sigara ve Kahveyi Birlikte İçtikten Çabucak Sonra Dışkılama İsteği Doğmasının Sebebi Nedir?

Çevremizde, sosyal medyada veya birçok kulaktan dolma söylentilerde bu durumu pek çok kez duymuşuzdur. Sigara içen insanlar tarafından da onaylanan bu durum, özellikle içen kişileri oldukça merak ettiriyor.
Read more

Tıp Tarihinde Milyonlarca İnsanın Akılalmaz Palavralar ve Sistemlerle Olumsuz Etkilendiği Büyük Yanlışlar

Doktorlar ve sağlık uzmanları, hastaları daha iyi tedavi etmek ve sağlık sorunlarını gidermek amacıyla her zaman güncel bilgilere ve araştırmalara dayanarak hareket eder. Ancak tıbbın evrim geçirmesi, bilgiler ve anlayışların ilerlemesi bazı uygulamaların yanlış veya sakıncalı olduğunu göstermiştir.
Read more