Oyuncuları Geçmişe Götürecek Kadar Kaliteli Tarihi Ayrıntılara Sahip 10 Oyun

Oyun dünyası ve oyunlar her ne kadar yeni dünyalar, karakterler ve olaylar yaratma konusunda başarılı olsa da tarihsel olaylara dayanan oyunların sayısı ve sevenleri de azımsanmayacak kadar fazla. Durum böyle olunca geliştiriciler tarihi en doğru şekilde yansıtabilecekleri tarihsel oyunlar geliştirmeye yönelebiliyor. Bu içeriğimizde tarihi en doğru şekilde işleyen en iyi tarihsel oyunlar hangileri? Yakından bakıyoruz.
Read more

Saltanatın Kaldırılması Hakkındaki Bu Bilgileri Okuyunca Atatürk’ün Ne Kadar Yerinde Bir Karar Verdiğini Daha Uygun Anlayacaksınız

Yıllar süren Kurtuluş Savaşı’nın ardından işgalci devletlerin ülkemizi iki başlı bir yönetimle vurmasını önlemek amacıyla saltanatın kaldırılması kararı alınmış ve hızla uygulanmıştır. Halifelik ile saltanatlık makamlarını da ayıran bu karar sonrası artık TBMM’nin yani Türk milletinin tek egemen güç olduğu açıkça duyurulmuştur.
Read more

Ekimde Gelmesi Beklenen Cities: Skylines 2’nin Konsollar İçin Çıkış Tarihi 2024’e Ertelendi!

Yılın en çok beklenen oyunlarından olan Cities: Skylines 2'nin konsollar için çıkış tarihi 24 Ekim'den 2024'ün ilkbaharına ertelendi. Oyunun PC için çıkışında ise bir değişiklik yapılmadı.
Read more

Papara ve İşte Pay’e “Ödeme Kuruluşu” Müsaadesi Verildi: İyzico ve PayTR’ye Rakip Oldular

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Papara ve İşte Pay ile ilgili yeni bir karar aldı. Merkez Bankası, her iki şirketin de ödeme kuruluşu olarak faaliyet göstermesine izin verdi. İyzico ile PayTR gibi ödeme kuruluşları arasına iki yeni rakip eklenmiş oldu.
Read more

Sanat Nedir, Bu Kavram Birinci Kere Nasıl Oldu da Ortaya Çıktı? En Az İnsanlık Kadar Eski!

Hayatlarımızda vazgeçilmez bir kavram olan ve insanların var oldukları ilk günden beri yaptıkları düşünülen sanat, bu kadar içimizde olmasına rağmen belki de açıklaması en zor kavramlardan bir tanesidir. Gelin sanat nedir, nasıl ortaya çıktı, neden bu kadar önemli ve sanatçı kime denir yakından bakalım.
Read more

Karşınıza Alıp Sohbet Edebileceğiniz Kadar Zeki Olan Siyam Kedilerinin 8 Enteresan Özelliği

Bin yıla yakın zamandır bizimle birlikte olan dünyanın en eski ırklarından siyam kedisi, bir dönem kraliyet hayvanı olarak kabul edilmesine rağmen uzun yıllar Avrupalılar tarafından dışlanmıştır. Gelin siyam kedisinin özelliklerine bakalım ve bu sevimli dostumuzu biraz daha yakından tanıyalım.
Read more

Valve’dan heyecanlandıran paylaşım: Counter-Strike 2 çıkış tarihi ortaya çıktı!

Valve, Counter-Strike'ın X (Twitter) hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile Counter-Strike 2 çıkış tarihi ile ilgili ipucu verdi.
Read more

Toplumsal Medyada Sık Sık Karşınıza Çıkanlar Üzere Yavan Olmayan 13 Kaliteli Bilgi

Tarihten coğrafyaya, teknolojiden bilime farklı kategorilerde derlediğimiz bu bilgileri okuyunca "İnternete bunun için para veriyorum" diyeceksiniz.
Read more

Yüzde Yüz Gerçek Olduğuna İnanmakta Zahmet Çekeceğiniz 10 Şaşırtan Bilgi

Sosyal medyadaki sıkıcı, hatalı, tekrarlanan bilgilerden sıkıldıysanız biraz da az bilinen kaliteli bilgiler diyarına yelken açalım.
Read more