Kaçak Telefon Periyodu Sona Eriyor: 1 Yıl Kullanılmayan Telefonun IMEI Kaydı Silinecek

Resmî Gazete'nin bugünkü sayısında, IMEI kodları ile ilgili önemli bir karar yer aldı. Karara göre 1 yıl boyunca sinyal vermeyen cihazlar, kayıtlı IMEI havuzundan silinecek. Kodu yeniden kaydettirmek ise hiç kolay olmayacak.
Read more

Rekabet Kurumu Lideri, Son 4 Yılda 10 Milyar TL Ceza Kestiklerini Açıkladı: Teknoloji Şirketleri Neden Ceza Yedi?

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, yaptıkları yatırımlar sonucunda özellikle de bilişim teknolojileri sektöründe varlıklarını artırdıklarını açıkladılar. Küle, son yıllarda neler yaptıklarını ve toplam kaç para ceza kesildiğini de açıkladı.
Read more

Sony, Mevcut Modellerin Yerini Alacak PlayStation 5 Slim’i Tanıttı: İşte Özellikleri ve Fiyatı!

Sony, uzun zamandır söylentileri dolaşan küçük PlayStation 5 modelini bugün nihayet tanıttı. Daha hafif ve küçük olarak karşımıza çıkan ve sektörde "Slim" olarak da bilinen yeni model, 1 TB depolama ve çıkarılabilir disk sürücüsü gibi özelliklerle gelecek. Aynı zamanda mevcut PS5'lerin de yerini alacak.
Read more

En süratlisi olacak! Redmi K70 ailesi için kritik eşik aşıldı

Teknik özellikleri ile dikkat çeken Redmi K70 ailesi, 90W hızlı şarj teknolojisiyle kullanıcılara sunulacak.
Read more

20 Yıl Evvelki Sinemalarda Bile CGI Kalitesi Çok Güzelken Şimdilerde Neden Instagram Filtrelerinden Hâllice?

Yüzüklerin Efendisi, ilk Avatar filmi gibi yapımlarla yepyeni bir çağın kapılarını açması beklenen CGI teknolojisi, son yıllarda genellikle şaka konusu oluyor. Bütün teknolojiler ilerlerken CGI geriye mi gidiyor?
Read more

İkinci Dünya Savaşı’yla İlgili Birçoklarını Birinci Kez Duyacağınız 7 Gerçek: Kimilerine İnanmakta Çok Zorlanacaksınız!

Yakın tarihimizde silinmez bir kara leke olan İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan sayısız kan donduran olayın yanı sıra aynı zamanda şartlar gereği pek çok sıra dışı olay da yaşandı. Gelin bazılarını ilk kez duyacağınız İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan ilginç olaylar hakkındaki bilgilere yakından bakalım.
Read more

2023 Nobel Kimya Mükafatı, Sahibini Buldu: İcatları, Hepimizin Konutlarına Kadar Girdi!

2023 Nobel Kimya Ödülü'nün kazananları açıklandı. Ödül alan 3 bilim insanı, geçmişte kuantum nokta teknolojisi üzerine çalışmışlardı. Bu teknoloji, bugün televizyon ve monitörlerde aktif olarak kullanılıyor.
Read more

Bu boyuta bu performans! İşte Sennheiser AMBEO Soundbar Küçük

Sennheiser AMBEO Soundbar Mini, satışa çıktı. Biz de ürünün özelliklerini sizlerle paylaşıyoruz. İşte detaylar...
Read more

2 Milyon Tane Görüntüsü Var: YouTube’a Her 15 Saniyede Bir Görüntü Yükleyen Bu Adamın Hedefi Ne?

Şu anda YouTube’da hemen hemen 800 milyon video var ve bunlardan 2 milyonu Roel Van de Paar isimli YouTube kanalının! Peki bu adam yalnızca birkaç yıl içinde bu kadar çok video yapmayı ve yayınlamayı, kısacası imkânsızı nasıl başarabiliyor?
Read more

Teknolojinin Lisanımıza Nasıl Evrim Geçirttiğini Öğrenince “Vay be, Hiç Fark Etmemişim!” Diyeceksiniz

Artık hayatımızın bir parçası değil ta kendisi olan teknoloji, elbette her alanı etkilediği gibi dilimizi de etkiliyor. Dil, teknolojiye göre şekilleniyor ve tüm bu süreç olurken neredeyse hiçbirimiz fark etmiyoruz. Bu içerikte, bir dil bilim mezunu olarak öğrendiklerimi aktarınca “Vay be, hiç fark etmemişim!” diyebilirsiniz.
Read more
123 Next