Alanlarının En Güzelleri, Mete Gazoz ile Melissa Vargas, realme’nin Marka Yüzü Oldu!

Çinli teknoloji şirketi realme, Mete Gazoz ile Melissa Vargas'ı "marka yüzü" yaptı. Yapılan iş birliği, tüm tarafları memnun etmiş gibi görünüyor.
Read more

Geri Sayım Başladı: Tepe 23 ile geleceğe adım at!

23 Yetenek Derneği’nin her sene düzenlediği Türkiye’nin en büyük gençlik zirvesi “Zirve 23”e son bir gün kaldı.
Read more

Spotify açıkladı: İşte son 10 yılın en çok dinlenenleri!

Bugün itibariyle Türkiye'ye gelişinin 10. yılını kutlayan Spotify, yeni bir paylaşım yaptı. İşte son 10 yılın en çok dinlenenleri...
Read more

UEFA Resmen Açıkladı: Türkiye ile İtalya, EURO 2032’ye Konut Sahipliği Yapacak!

UEFA, Türkiye ile İtalya'nın EURO 2032'ye ev sahipliği yapacağını açıkladı. Türkiye böylelikle, 7. başvurusunda turnuvaya ev sahipliği yapma hakkı elde etmiş oldu.
Read more

Sırf Türkiye’de Değil, Dünyada da Bir Birinci: Getir Uygulamasının Kuruluş Serüveni

Günümüzde “İstek değil, ihtiyaç.” dedikleri türden bir uygulama hâline gelen Getir, hayatımızı en çok kolaylaştıran araçlardan biri oldu. Manavdan tutun PetShop'a kadar tüm ihtiyaçlarımızı ortalama 10 dakika içinde kapımıza getiren bu uygulamanın hikâyesini hiç merak etmiş miydiniz?
Read more

Türkiye Haritası “En Dikdörtgen Ülkeler” Ortasında Kaçıncı Sırada? Evet, Bunu da Hesaplamışlar!

Dünya, coğrafi özellikleriyle sanki dev bir oyuncak kutusundan çıkmış gibi çeşitlilik gösteriyor. Bazı ülkelerin haritaları, sanki harita tasarımcıları simetri hastasıymış gibi gerçekten de düzgün bir dikdörtgen gibi duruyor!
Read more

Türkiye’nin İnternette “Özgür” Olmadığını Gösteren Rapor: 70 Ülkeden 55’inci Sıradayız!

Freedom House'un 2023 yılına dair "İnternette Özgürlük" raporu yayınlandı. Türkiye, 30 puanla 70 ülke arasında 55'inci oldu ve "internette özgür olmayan ülke" olarak nitelendirildi.
Read more

Reşitlik Yaşı Neden 18 Olarak Kabul Ediliyor? (14’e Kadar İnebilen Ülkeler Var!)

18 yaş dediğimizde muhtemelen hepimizin aklına gelen ilk kavram, “reşitlik”. Evet, yetişkinlik yaşı olduğunu ve önümüzdeki birçok sınırı kaldırdığını biliyoruz fakat neden bu yaşın 18 olduğunu hiç düşünmüş müydünüz?
Read more

Memleketler arası Uzay Konferansı’nın yeni rotası Antalya!

Dünyanın en büyük küresel uzay etkinliği olan Uluslararası Uzay Kongresi’nin (IAC) 2026 yılında Antalya’da yapılacağını duyuruldu.
Read more

Tesla, Geriye Dönüş Resmî Satış Sayılarını Üyesi Olmamasına Karşın ODMD ile Paylaştı

Adından sıkça söz ettiren ve X platformunu (diğer adıyla Twitter) satın almasıyla gündemden düşmeyen Tesla CEO'su Elon Musk, resmî Tesla satış rakamlarını geriye dönük bir şekilde ODMD (Otomotiv Distribütörleri & Mobilite Derneği) ile paylaştı.
Read more
1235 Next