Fabrikadan yeni çıkan Tesla Model Y’ler, İstanbul’da alev aldı! (Video)

Tesla Model Y ile dolu bir taşıma tırında yangın çıktı. Elektrikli otomobiller kısa sürede kül oldu. İşte ayrıntılar...
Read more

Hükümetler ve Teknoloji Devleri, İklim Değişikliğine Karşı Yapay Zekâdan Yararlanıyor

Küresel ısınmanın, yerini küresel kaynama çağına bıraktığı bu dönemde iklim değişikliği, beraberinde orman yangınları, kuraklık ve sel gibi doğal afetleri beraberinde getiriyor. Etki alanı artmaya başlayan bu doğal afetleri tespit edebilmek ve afet hasarlarını en aza indirebilmek için hükümetler, teknoloji devleri ile beraber yapay zekâ kullanmaya başladı.
Read more

Tam Manasıyla “Görünmez” Kaza: Gün Işığında Görülemeyen Metanol Yangını, Bir Yarışçıyı Canlı Canlı Nasıl Yakmıştı?

Formula 1 tutkunları 1980’lerden beri yarışları takip ediyorsa aslında ne demek istediğimizi hatırlıyor olabilirler. 1981 Indy 500’de 58. turda pite giren Rick Mears, yakıt ikmali sırasında motorla temas eden metanol yangını ile canlı canlı yanmıştı.
Read more

Çanakkale’de Çıkan Orman Yangınına Müdahaleler Sürüyor: “Acil Durum Gemisi” Yola Çıktı

Bugün Çanakkale Kayadere köyü yakınlarındaki bir ormanlık alanda çıkan yangın giderek büyüyor. Yangının neden çıktığı ise henüz bilinmiyor.
Read more

Her Yerde Gördüğümüz Bu “Ağlayan Çocuk” Tablosu Aslında Nasıl Bir Öyküye Sahip?

Son 30 yılda adeta bir şehir efsanesine dönüşen “Ağlayan Çocuk” resmi, Türkiye’de çok sayıda dükkan, ev ve otobüs camlarının duvarlarını süsledi. Ancak 1950’lerden beri İngiltere’de yaklaşık 250.000 satan bu tablonun hikâyesi, oldukça çetrefilli yanlış anlaşılmalarla dolu.
Read more

Türkiye Yanıyor! Yüksek Sıcaklıklar Yüzünden Dün, 8 Kentte Birden Yangın Çıktı

Türkiye'de dün, yüksek sıcaklık rekorları kırıldı. Bu durum, orman yangınlarını da beraberinde getirdi. Gün içinde en az 8 şehirde orman yangını çıktı...
Read more