Kazara Akciğerlerimize Kaçan Yiyecekler Daima Orada mı Kalır Yoksa Vakitle Kaybolur mu?

Yemeğin yanlış borudan gittiğini söyleyen birisini duyduysanız bu durum, yiyeceğin mide yerine akciğerlere gittiği anlamına gelir. Aspirasyon olarak da bilinen yiyeceklerin akciğerlere çekilmesi durumu, çocuklar başta olmak üzere bazı rahatsızlıkları bulunan yetişkin insanlarda da meydana gelebilir.
Read more

Siz Fark Etmeseniz de Hayatları Boyunca Acı Çeken Kedi ve Köpek Cinsleri (Cins Alma, Sokaktan Sahiplen!)

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde değinmek istediğimiz çok önemli bir konu var: Cins hayvanlar. Bu hayvanlar, gen mutasyonları sebebiyle her ne kadar gözümüze güzel gelseler de sürekli acı çekiyorlar.
Read more

Reşitlik Yaşı Neden 18 Olarak Kabul Ediliyor? (14’e Kadar İnebilen Ülkeler Var!)

18 yaş dediğimizde muhtemelen hepimizin aklına gelen ilk kavram, “reşitlik”. Evet, yetişkinlik yaşı olduğunu ve önümüzdeki birçok sınırı kaldırdığını biliyoruz fakat neden bu yaşın 18 olduğunu hiç düşünmüş müydünüz?
Read more

Dünyanın En Büyük İktisadına Sahip Olmasına Karşın Amerika’da Neden Bu Kadar Çok Evsiz İnsan Var?

Dünyanın en gelişmiş ve en büyük ülkelerinden biri olan ABD, yıllardır evsizlik sorunlarıyla mücadele ediyor. Sosyal medya aracılığıyla en az bir kere bile olsun karşılaştığınız evsiz insanlara yardım videoları birçok insanı “Neden bu kadar çok evsiz insan var?” diye düşündürmüştür. Aslında sebeplerine çokça aşina olduğumuz sonuçlar, "İleride Türkiye de mi böyle olacak?" diye sorgulatabilir.
Read more

Yapay Zekâlar Biz Söylemememize Karşın Kaç Yaşında Olduğumuzu Nasıl Şıp Diye Anlayabiliyor?

Sosyal medya platformlarını ve benzeri hizmetleri kullanan kişiler, 18 yaşından büyük ya da küçük olmalarına göre farklı hizmetler alırlar. Girdiğiniz doğum tarihinin yanı sıra yaşınız yapay zekâ tarafından da ölçülür. İyi ama nasıl oluyor da yapay zekâ kaç yaşında olduğumuzu şıp diye anlıyor hiç düşündünüz mü?
Read more

Çankırı’da Bulunan 8,7 Milyon Yıllık İnsansı Fosili, Kökenimize Yönelik Bildiklerimizle Aksi Düşüyor

Çankırı'da yapılan bir çalışmaya göre yeni bulunan bir insansı fosili, kendi türünün Afrika'da değil, önce Avrupa ve Doğu Akdeniz bölgelerinde evrimleştiğini ortaya koydu.
Read more

Türk Geliştiriciler, Yaş Lisansı Alınmaması Nedeniyle Gamescom’da Oyunlarını Gösteremedi!

Stratera Games kurucusu Dora Özsoy, Gamescom etkinliğindeki Türkiye standında bir sorun yaşandığını açıkladı. Buna göre geliştiriciler, yaş lisansı alınmaması nedeniyle oyunlarını gösteremedi.
Read more

Olur Olmadık Vakitte İnsanı Canından Bezdiren Bacak Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?

Bizi ayakta tutmak gibi hayati bir göreve sahip olan bacaklarımız bazen ansızın ağrımaya başlar. Çoğu zaman bu geçici bir ağrı olurken bazen kronik hale gelir ve bu da bazı hastalıkların belirtisi olabilir. Gelin bacak ağrısı neden olur, nasıl geçer, neyin belirtisi olabilir tüm detaylarıyla görelim.
Read more

En Çok İç Göç Alan ve Veren Kentler Muhakkak Oldu: İstanbul, Sarsıntı Riskine Karşın Zirvede!

TÜİK, 2022 yılında gerçekleşen iç göçlerle ilgili araştırmasına ait sonuçları paylaştı. Böylelikle en çok iç göç alan ve en çok iç göç veren iller belli olmuş oldu.
Read more

Çok Sıcaklarda Bedenimiz Azamî Ne Kadar Sıcaklığa Dayanabilir?

Bu sene kırılan sıcaklık rekorları, dünyanın birçok yerinde ölümlere neden oldu. Bilim insanları, insan vücudunun dayanabileceği maksimum ısı ve nem oranını belirledi.
Read more
12 Next