ABD, TikTok’a dava açıyor: Sebebine çok şaşıracaksınız!

Daha önce de benzer davalarla gündeme gelen TikTok, bu sefer de Utah yönetiminden bir dava yemeye hazırlanıyor. İşte detaylar...
Read more

Antik Roma’da Bayanlara Yapılan Cinsel Hücumları Okuyunca Uzun Müddet Kendinize Gelemeyeceksiniz!

Kadınlara yönelik cinsel saldırı ve istismar olayları, tarihin hemen hemen her döneminde birbirinden farklı şekilleriyle gözler önüne serilmiş durumda. Bu acımasız ve adaletten yoksun olaylar, Antik Roma döneminde de hatırı sayılır bir biçimde yaşanmış ve bazı kaynaklara konu olmuş vaziyette.
Read more

Newton Hareket Kanunları ile Kuralları Belirlenen Newton Ünitesi Nedir, Nasıl Gösterilir?

Uluslararası Birimler Sistemi’nde kuvvet birimi olarak kullanılan N simgeli Newton, adını İngiliz fizikçi Isaac Newton'dan almıştır. Bir cismi belirli bir ivmede hareket ettirmemiz için gerekli kuvveti gösteren Newton kuvvet birimi nedir, nasıl gösterilir yakından bakalım ve Isaac Newton’un konu hakkındaki çalışmalarını görelim.
Read more

ABD’den “Yapay Zekâ Yasası” İçin Bâtın Toplantı: Elon Musk ve Mark Zuckerberg de Katıldı!

ABD hükümet yetkilileri ile teknoloji şirketlerinin CEO'ları, yapay zekâya yönelik yasa tasarısı için bir araya geldiler. Mark Zuckerberg ile Elon Musk'ın da katıldığı toplantıların devamı gelecek gibi görünüyor.
Read more

“Keşke Bizde de Yapılsa” Diyeceksiniz: Avrupa Birliği’nin Yaptırımları Sebebiyle Eserlerinde Değişiklik Yapmak Zorunda Kalan Global Devler

Küresel bir marka olmak birçok avantaja ek olarak birçok zorlukla başa çıkma zorunluluğunu da beraberinde getiriyor. Bu zorluklardan biriyse faaliyette bulunulan ülkenin ya da bölgenin yasalarına uymak zorunda olmak.
Read more