Casuslar için yeni devir: CIA, kendi yapay zeka robotunu geliştiriyor!

Son zamanlardaki yapay zeka furyasına katılan isimlere bir yenisi ekleniyor. ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), küresel rakiplerle rekabet etmek amacıyla yeni bir yapay zeka sohbet robotu geliştiriyor. Peki, CIA ‘in yapay zeka adımı nasıl olacak? İşte detaylar!

Yeni sohbet robotu, büyük verilere daha hızlı erişim imkanı sağlayacak!

Yapay zeka teknolojinin her alan yayıldığı bugünler de Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) de bu furyaya katılıyor. Ortaya çıkan haberlere göre CIA, istihbarat yeteneklerini geliştirmek ve rakiplerle rekabet etmek için yeni bir yapay zeka sohbet robotu üzerinde çalışıyor.

CIA’nın yapay zeka birimi yöneticisi Randy Nixon, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamasında ise günümüzde böylesine çığır açıcı bir araca duyulan ihtiyaca vurgu yaptı. Bu gelişme ise istihbarat teşkilatlarının internette olan bilgiyi analiz etme gibi bir görevle karşı karşıya olduğu dönemde gelişti.

Bilgilere göre CIA’in yapay zeka sohbet robotu, gelişmiş yapay zeka tekniklerinden yararlanacak. Ancak henüz konuyla ilgili net bir bilgi yok. Bununla birlikte bu robotların asıl amacı istihbarat ajanlarının büyük veri kümelerine hızlı bir şekilde erişmesine ve analiz etmesine imkan tanıması olacak.

CIA, bu teknolojiden faydalanacak olan istihbarat teşkilatlarının isimlerini henüz açıklamadı. Aracın FBI ve Ulusal Güvenlik Ajansı da dahil olmak üzere ABD’deki geniş istihbarat topluluklarına açık olması beklentiler arasında.

Öte yandan bu aracın genel kamuoyunun kullanımına sunulmayacağını da belirtmek gerekiyor. Bunun nedeni de sızıntıları önlemeye ve gizlilik yasalarına uygunluğunu sağlamaya odaklanması oluyor. Aksi takdirde özellikle federal kurumlar tarafından büyük bir endişe kaynağı olur.

Peki, siz CIA yapay zeka adımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce gerekli miydi? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorum yapın