Eksik kalan iOS 17 özellikleri yolda! İşte iOS 17.1 geliştirici beta güncellemesi

Apple, iOS 17 için kısa süre önce 17.02 güncellemesi ile kullanıcıların karşısına çıktı. Ancak bu güncellemeler hata düzeltmelerinden ibaretti. Şimdi ise iOS 17 ile gelmeyen bazı özellikler iOS 17.1 beta güncellemesi ile muhtemelen karşımıza çıkacak.

Apple, iOS 17.1 geliştirici beta güncellemesini yayınladı

Apple, Geliştirici Programı kapsamında, 17.1 beta sürümünü kullanıma sundu. Bu güncellemeye sahip olmanız için hali hazırda Geliştirici Hesabı açmış olmanız gerekiyor. Şu an için iOS 17.1 geliştirici beta güncellemesi yeni yayınlandı. Bu yüzden de nasıl özellikler getirdiği henüz net değil.

Beklentiler ise iOS 17 güncellemesi ile gelmeyen Günlükler, Apple Music için ortak çalma listesi oluşturma, İnternet üzerinden AirDrop aktarımına devam etme gibi özelliklerin gelmesi bekleniyor.

Günlükler yani Journal, iPhone kullanıcıları için günlük aktivitelerinizi not etmek için kullanmanız mümkün olacak. Yine bu yeni uygulama içine Sleep, Fitness ve Breathe gibi diğer iOS uygulamalarını katarak aktivitelerinizi daha rahat kayıt altına almanız da mümkün hale gelecek.

Bu ilginç iOS 17 özelliği tanıtılmasına rağmen ilk sürümle karşımıza çıkmadı. Şimdi ise iOS 17.1 beta güncellemesi ile karşımıza çıkarsa, Ekim ayında iOS 17.1 son sürümle herkese sunulma ihtimali yüksek.

Şu an için Apple’ın yayınladığı sürüm notlarında ise bazı hataların giderildiğine dair açıklamalar var. Özellikle Apple Pay ve Cüzdan bağlantısı noktasında bir çok sorun ortadan kalktı. Ancak Türkiye’de henüz Apple Pay kullanılamıyor.

Apple geliştirici beta sürümü nasıl yüklenir

İlk olarak bir geliştirici hesabı açmanız gerekiyor. Bunu yapabilmek için de Apple‘a her yıl 99 dolar ödemeniz gerekiyor. Tabii Türkiye fiyatı üzerinden almak istediğiniz zaman çok daha ucuza geldiğini belirtelim.

Fakat halihazırda bir geliştirici hesabı kullanıyorsanız son beta sürümünü burayı tıklayarak Apple Developer Center üzerinden indirebilirsiniz. Ardından cihazınıza uygun profil indikten sonra, Sistem Tercihleri bulunan Yazılım Güncelleme kısmından yükleme işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

Ayrıca bunun yerine buraya tıklayarak betaprofiles sayfasına giderek iOS cihazınızı yapılandırabilirsiniz. Ardından da Ayarlar>Profil seçeneklerini izleyerek ekranda karşınıza çıkan talimatları izleyebilirsiniz. Bunlar ise şu şekilde:

Yukarıda linkini paylaştığımız betaprofiles sitesine gidin.
iOS 17 beta profilini “iOS 17 Download” seçeneği üzerinden indirin.
iPhone’unuzdan Ayarlara girin.
Profiller seçeneğine tıklayın.
Profil Yükle seçeneğine dokunun.
İndirdiğiniz dosya yüklendikten sonra cihazı yeniden başlat seçeneğine tıklayın.
Cihazınız açıldıktan sonra Ayarlar’a tekrar girin.
Önce Genel, ardından Yazılım Güncelleme seçeneklerini tıklayın.
Son olarak burada karşınıza çıkan İndir seçeneğini tıklayın.

Not: Olası bir veri kaybına karşı ilgili yüklemeyi 2. cihazınıza yüklemeniz ya da cihazınızdaki verileri yedekledikten sonra kurmanız tavsiye ediliyor.

Yorum yapın