Disney Animasyonları Hakkında “Bunu Kim, Nasıl Fark Etti?” Diyeceğiniz Ancak Mantıklı da Bulacağınız Akılalmaz Teoriler

Disney animasyonlarının bazı fan teorileri var ki insanın aklını uçuracak boyutta. Eminiz ki bu teorileri okuduktan sonra bu animasyonlara bakış açınız değişecek ve kısa bir şok geçireceksiniz.
Read more

Harry Potter Serisindeki ‘Remus Lupin’ Hakkında En Sıkı Hayranların Bile Duymadığı 8 Bilgi

Harry Potter serisinin en sevilen karakterlerinden bir tanesi olan Remus Lupin bir büyücü, kurt adam ve Zümrüdüanka yoldaşı olmasının yanı sıra Harry’nin öğretmeni ve babasının en iyi arkadaşıdır. Onun hakkında yalnızca bunları biliyorsanız emin olun Remus Lupin hakkındaki ilginç bilgileri daha duymadınız demektir.
Read more

Hayata Bakış Açınızı Kökünden Değiştirecek En Etkileyici 19 İdeoloji Kitabı ve Romanı

Hayatı, içinde yaşadığımız dünyayı ve hatta kendimizi anlamlandırmak mutlaka bir ucundan felsefe ile ilgilenmeliyiz. Elbette bu işler bir günde olmaz ve bir kitap okuyup hemen filozof olamazsınız. Fakat felsefe kitapları ve felsefe romanları okumaya başlayarak bu yoldaki ilk adımınızı atabilirsiniz.
Read more

Sanat Nedir, Bu Kavram Birinci Kere Nasıl Oldu da Ortaya Çıktı? En Az İnsanlık Kadar Eski!

Hayatlarımızda vazgeçilmez bir kavram olan ve insanların var oldukları ilk günden beri yaptıkları düşünülen sanat, bu kadar içimizde olmasına rağmen belki de açıklaması en zor kavramlardan bir tanesidir. Gelin sanat nedir, nasıl ortaya çıktı, neden bu kadar önemli ve sanatçı kime denir yakından bakalım.
Read more

Daha Sağlıklı Bir Bağlantı İçin Bu Yazıyı Okumanızda Yarar Var: Tüm Taraflarıyla ‘Empati’ Nedir, Nasıl Kurulur?

Kimilerine göre çağımızın en büyük sorunu empati yoksunluğu çünkü birbirimizi anlamadığımız için daha acımasız davranma eğilimi gösteriyoruz. Peki empati kurmak gerçekten gerekli mi? Gelin empati nedir, nasıl kurulur, kurulduğunda ne gibi olumlu şeyler olur tüm detaylarıyla görelim.
Read more

Kaybetmiş Üzere Görünsek de Aslında Kazandığımız Pasinler Savaşı’nın Kıssası: Tahminen İstanbul’u Bile Bu Sayede Fethettik

Türklerin Anadolu’ya ilk akınları sırasında yaşanmış en büyük meydan muharebelerinden bir tanesi olarak kabul edilen Pasinler Savaşı, daha sonra yüzlerce yıl süren Türk - Bizans gerginliğinin de fitilini ateşlemiştir. Selçuklu’nun kaybetmesine rağmen büyük bir gaminet topladığı Pasinler Savaşı hikayesine gelin yakından bakalım.
Read more

TIP, Hukuk, Hatta İdeoloji Üzere Pek Çok Alanda Kullanılan Bir Terim Düşünün: ‘Kümülatif’ Aslında Ne Demek, Bize Ne Anlatıyor?

Hayatın pek çok farklı alanında karşımıza çıkan bir kavram olan kümülatif, temel bir anlama sahip olsa bile aslında kullanıldığı alan ve oluşturduğu terime göre bambaşka anlamları da ifade eder. Gelin kümülatif ne demek, anlamı ne yakından bakalım ve kullanıldığı alanlar üzerinden bazı örnekler görelim.
Read more

Okuyunca Çocukluk Anılarınızı Travmatize Edecek En Rahatsız Edici Çizgi Sinema Teorileri (Biz En Çok Garfield’a Üzüldük)

Sabahın erken saatlerinde kalkıp, uykumuzdan feragat edip hemen televizyonun başına geçtiğimiz o günler ve favori çizgi filmlerimiz... Bazıları fazla zorlama görünse de bazılarına inanmak isteyebilirsiniz.
Read more