Google, İsrail-Filistin Gerginliği Hakkındaki Yanlış Bilgiler Yüzünden AB’den İkaz Aldı

Daha önce X (Twitter) platformu için dezenformasyona yönelik mektup yollayan AB yetkilisi, şimdi de Google'a yöneldi.
Read more

Çin, ChatGPT Üzere Sohbet Botlarına Düzenleme (veya Kısıtlama) Getirmek İstiyor

Hâlihazırda sansür tartışmalarıyla bildiğimiz Çin, yapay zekâ araçları üzerindeki kontrolünü artırarak bilgi güvenliğini sağlamak istiyor. Ya da istemiyor (?).
Read more

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hack’lendi: Yüzlerce Öğrencinin Kimlik Bilgisi Sızdırıldı!

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin hack'lendiğini duyurdu. Yurt dışı kaynaklı saldırıda, 700'den fazla öğrencinin kimlik bilgileri ele geçirildi.
Read more

NASA, 4,5 Milyar Yaşındaki Bennu Asteroidinden Getirilen Örneklerin Birinci İmajlarını Paylaştı: Birinci Bulgular da Açıklandı!

NASA, 4,5 milyar yaşındaki Bennu asteroidinden Dünya'ya getirilen örnekler hakkında bir toplantı gerçekleştirdi. İlk görüntüleri ve bulguları bizlerle buluşturan toplantı, asteroidin karbon ve su açısından zengin olduğunu gösterdi.
Read more

Adobe, İçeriklerin Yapay Zekâyla Oluşturulup Oluşturulmadığını Gösterecek Sembol Geliştirdi

Adobe, Microsoft, Intel gibi teknoloji devlerinin dahil olduğu C2PA, sahte içeriklerin yayılmasını engelleyecek bir sembol geliştirdi. Görsel ve video gibi içeriklere eklenecek sembol, bu içeriklerin yapay zekâyla oluşturulup oluşturulmadığı da dahil birçok bilgiyi kullanıcılara gösterecek.
Read more

İş Arayanlara Özel LinkedIn Profilinizi Geliştirmek İsmine Uygulayabileceğiniz 10 Taktik ve Tüyo

Etkili bir LinkedIn profili, kariyer yolunuzda sizi her zaman bir adım öne çıkaracaktır. Başvurduğunuz iş ilanlarından olumlu bir dönüş alabilmek için, LinkedIn sayfanızın sizi en doğru şekilde yansıtması gerekir. Bu içeriğimizdeyse "Etkili bir LinkedIn profili nedir, nasıl olmalıdır?" sorusuna yanıt olacak bazı taktikler paylaşacağız.
Read more

Artık Okumadan Kabul Etmek Yok! Destan Uzunluğundaki PDF’lerde Aradığınızı Şıp Diye Bulabileceğiniz Formülü Anlattık

Elinizde bir PDF dosyası varsa ve tüm gününüzü bu dosyayı okumaya çalışarak geçirmeye pek niyetli değilseniz, sizin yerinize bu işi yapacak pek çok yapay zekâ aracını kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Bilmiyorsanız gelin, hep beraber öğrenelim.
Read more

Airbnb ve Günlük Kiralık Meskenlere Yönelik Düzenlemenin Ayrıntıları Ortaya Çıktı: 1 Milyon TL’ye Kadar Ceza!

Günlük kiralık evlerle ilgili yasa tasarısının detayları ortaya çıktı. İlerleyen günlerde TBMM gündemine taşınması beklenen tasarı, günlük kiralık evlerin sıkı denetim altına alınmasını sağlayacak.
Read more

Honda’nın Birinci Elektrikli SUV’u Prologue Tanıtıldı: İşte Özellikleri

Honda, geçtiğimiz yıl duyurduğu ilk elektrikli SUV'u Prologue hakkındaki detayları paylaştı. Şirketi elektrikli otomobil yarışında iddialı bir konuma getirebilecek araç, 2024 yılında yollarda olacak.
Read more

Spotify’ın Premium’dan Daha Değerli Olacak Hi-Fi Dayanaklı “Supremium” Paketinin Özelilkleri ve Fiyatı Ortaya Çıktı

Spotify'in Hi-Fi destekli yüksek fiyatlı "Supremium" paketinin özellikleri ve fiyatı ortaya çıktı. Buna göre yeni paket, kayıpsız ses ve yapay zekâ özellikleriyle gelecek, 20 dolarlık ücrete sahip olacak.
Read more
123 Next