Bilim Dünyasının ‘Patent Kralı’ Olarak Bilinen Thomas Edison’un İcatlarından Tesla ile Hengamesine Kadar Sıra Dışı Hayatını Anlattık

Thomas Alva Edison'un en ünlü ve üretken mucitlerden biri olduğu bilinmekte. Hatta bilim tarihinde ve iş dünyasında patent kralı olarak ünlendiği bir gerçek. Edison'un kim olduğundan, sıra dışı özelliklerinden ve icatlarından yazımızda bahsediyoruz.
Read more

Sigara ve Kahveyi Birlikte İçtikten Çabucak Sonra Dışkılama İsteği Doğmasının Sebebi Nedir?

Çevremizde, sosyal medyada veya birçok kulaktan dolma söylentilerde bu durumu pek çok kez duymuşuzdur. Sigara içen insanlar tarafından da onaylanan bu durum, özellikle içen kişileri oldukça merak ettiriyor.
Read more

Hubble Teleskobu, hiçliğin ortasında gizemli parlak bir patlama gözlemledi!

Hubble teleskobu bilim dünyasını hayrete düşüren bir patlama gözlemledi. Bu patlama bilim dünyasında ezberleri bozduracak
Read more

Madenleri Altına Dönüştürmenin Yolunu ve Ölümsüzlüğü Bulmak İsterken Hayatımızı Kolaylaştıran İcatlara da İmza Atan ‘Simya’ Tam Olarak Nedir?

Kimine göre şarlatanlık, kimine göre de 'sözde' bilim olan simyanın temel amaçları, ölümsüzlüğü bulmak, değersiz madenleri altına dönüştürmek gibi kiminin saçma sapan da diyebileceği, ulaşılması imkansız hedefler olsa da amacı dışında simya, insanlığa ve bilime katkıda bulunmuştur.
Read more

Prof. Mete Atatüre’den Göğsümüzü Kabartan Haber: Cambridge Fizik Kısmının Başına Geçti!

Türk bilim insanı Mete Atatüre, Cambridge Üniversitesi Fizik Bölümünün başına geçti. Atatüre, bundan sonraki süreçte çok daha fazla konuşulan bir isim hâline gelecek.
Read more

2023 Nobel Fizik Mükafatı Kazananları Açıklandı

Nobel Fizik Ödülü sahiplerini buldu. Nobel Komitesi, ödülü 3 bilim insanına verdiklerini açıkladı. Peki bu bilim insanları kim ve hangi çalışmaları yaptılar?
Read more

Fahrettin Koca’dan COVID-19 Açıklaması: Kapanma Asla Olmayacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, COVID-19 ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, bundan sonra hiçbir toplu aşı uygulaması yapılmayacağını ve kapanmaya gidilmeyeceğini söyledi.
Read more

NASA, Bennu asteroitinden gelen kargoyu açtı!

NASA OSIRIS-Rex misyonunu başarıyla tamamladı. Uzay aracının gönderdiği, Bennu Asteroiti'nden gelen örnekleri inceliyor.
Read more

Bilim Dünyasının ‘Harika Malzeme’ Olarak Tanımladığı Grafen Nedir, Ne İşe Fayda, Ziyanları Nelerdir?

Bir tür karbon ürünü olan grafen, yakın tarihte keşfedilmiş bir malzeme olmasına rağmen o kadar eşsiz özelliklere sahip ki harika malzeme olarak anılıyor. Bildiğimiz her şeyden daha sağlam ve ince olan grafen nedir, ne işe yarar ve en önemlisi insan sağlığı için zararları nelerdir gelin yakından bakalım.
Read more

NASA UFO tartışmalarına noktayı koydu!

Meksika parlamentosunda sergilenen uzaylı cesedinden sonra NASA, UFO tartışmalarını bilimin ışığında değerlendirerek bir rapor yayınladı.
Read more
12 Next