Komşu Ülkelerden Adeta Petrol Fışkırırken Türkiye’den Neden Petrol Çıkmıyor?

Türkiye'nin batıdaki sınır komşuları hariç hemen hemen tüm komşu ülkelerinden petrol çıkarken bizden neden çıkmıyor diye hiç düşündünüz mü?
Read more

Avrupa’nın Tüm Toplumsal Yapısını Değiştirerek Tarihi Şekillendiren Kitlesel Hareket: Kavimler Göçü

İnsanlık tarihinin gördüğü en büyük göç hareketlerinden bir tanesi olan Kavimler Göçü, yüzlerce yıl boyunca sürmüş ve Avrupa başta olmak üzere tüm dünyayı yeniden şekillendirmiştir. Türklerin başlattığı ve daha sonra pek çok milletin de katıldığı Kavimler Göçü nedir, neden oldu, sonuçları nelerdir gelin tüm detaylarıyla inceleyelim.
Read more

Neredeyse Tamamı Su Kanallarından Oluşan Venedik’in Bataklığın Üzerine Kurulma Kıssası: İnşaatlarda Mühendislik Mükemmeli Bir Teknik Kullanılmış!

Bugün Avrupa’nın ve hatta dünyanın en popüler turizm merkezlerinden bir tanesi olan İtalya’nın Venedik şehri, bir bataklık üzerine kurulmuş şehir sistemi ile dikkat çekiyor. Bunun yalnızca turistleri çekmek için yapıldığını zannediyorsanız yanılıyorsunuz çünkü Venedik’in inşa edilme hikayesi aslında bir hayatta kalma mücadelesidir.
Read more

Şimdiye Dek Nasıl Fark Etmemişim Diyeceğiniz Değişik Gerçek: Yara İzleri Neden Toz Tutmaz?

Bazı zamanlarda günlerce veya haftalarca geçmeyen yara izleri, hepimizin korkulu rüyası haline gelmiştir. Acı verici olmaları ve kabuk tutmaları bildiğimiz özelliklerinden ancak bu izlerin toz ve kir tutmadığını hiç fark etmiş miydiniz?
Read more

Silikon Vadisi’ndeki Bir Küme Milyarderin Kurmak İstediği Saklı Ütopik Kent

Silikon Vadisi’nde bir grup milyarderin satın aldığı tarımsal bir arazi, teknoloji dostu bir şehir olmak için planlanıyor. California’nın kırsal bir bölgesinde 2018’de satın alınan bu büyük arazi hakkında teoriler ta o dönemler ortaya atılmıştı. Kimse bunun nedenini anlamamıştı, servet değerinde olan dev arazinin ardında yatan gerçek artık gün yüzüne çıktı.
Read more

Aile Apartmanının Bi’ Tık Üstü: Tüm Halkın Tek Bir Binanın İçinde Yaşadığı Enteresan Kasaba

Bulunduğunuz bölgede tüm insanların tek bir apartmanda yaşadığını düşünün. Muhtemelen düşünemeyeceksiniz, çünkü kulağa pek mümkünmüş gibi gelmiyor. Ama bu durumun yaşandığı tek bir yer var: Whittier Kasabası!
Read more