Yapay zeka, evsizlerin kaygısına derman oluyor!

Dünya genelinde birçok kentin en önemli sorunları arasında yer alan evsizlik, sürdürülen çalışmalara rağmen ciddiyetini korumaya devam ediyor. Kaydedilen gelişmelerle birlikte popülaritesini giderek arttırmakta olan yapay zeka, son zamanlarda yürütülen çalışmalara yeni bir soluk kazandırıyor. İşte detaylar

Yapay zeka, evsizleri kolaylıkla tespit edebiliyor!

Evsizlik sorununun ciddi boyutta yaşandığı kentlerden birisi olan Los Angeles, evsiz vatandaşları tespit edebilmek adına yapay zeka teknolojisinden güç almaya başladı. Evsiz veya evsizlik riskiyle karşı karşıya kalan aileleri tespit eden ve gereken yardımların ulaştırılmasını sağlayan teknoloji, söz konusu problemin çözümü için hükûmete ciddi bir avantaj sunuyor.

Evsizlikle mücadelede kullanılan yapay zeka teknolojisi; acil hastane ziyaretlerini, psikolojik destek raporlarını ve kamu yardımı için yapılan başvuruları detaylı bir şekilde analiz ederek risk altındaki vatandaşları tespit ediyor.

Tespit ettiği riskleri resmî mercilere hızlı bir şekilde bildirerek vatandaşlara gereken desteğin kısa sürede ulaştırılmasını sağlayan yapay zeka teknolojisi, iki yıllık bir test süreci boyunca ziyadesiyle umut veren bir performans sergiledi.

Los Angeles’ta atılan bu yenilikçi adım sonrası edinilen ilk izlenimler, büyük ölçekli toplumsal sorunların bile teknolojik gelişmelerle birlikte çözülebileceği çıkarımına delalet ediyor. Beklentiler, bu alandaki çalışmaların sürdürüleceği ve diğer önemli sorunlar için de benzer yaklaşımlar gösterileceği yönünde seyrediyor.

Peki, sizler bu gelişmelerle ilgili olarak neler düşünüyorsunuz? Sizce söz konusu teknoloji, evsizlikle mücadelede kayda değer bir gelişim sağlayabilecek mi? Başka hangi problemler için benzer adımlar atılabilir? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın