Nasıl Oluyor da Böcekleri Kullanarak Kendi İlaçlarını Yapıyorlar? Lemurlar Hakkında Ağzınızı Açık Bırakacak 10 Özellik

Onlarca farklı türü olmasına rağmen dünyada yalnızca tek bir adada doğal şekilde yaşama imkanı bulan lemurlar, milyonlarca yıldır var olan en eski türlerden bir tanesi. Pek öyle gözükmese bile türleri arasında benzersiz bir zekaya sahip olan lemur hakkındaki sıra dışı özelliklere gelin yakından bakalım.
Read more

Canlıları Rezil de Vezir de Edebilen Ekosistem Nedir? İşte Duyunca Çok Şaşıracağınız Farklı Özellikleri

Pek çok farklı boyutta karşımıza çıkabilen ekosistem dediğimiz alan, aslında bir bölgede en küçüğünden en büyüğüne tüm canlıların uyum içinde çalıştığı bir sistemdir. Sıcaklık ve nem gibi sayısız faktörün de içinde bulunduğu ekosistem nedir gelin yakından bakalım ve örnekleri üzerinden ilginç özelliklerini görelim.
Read more

Okuduktan Sonra Neredeyse Bir İnsan Kadar Zeki Olduğuna İkna Olacaksınız: Yunuslar Hakkında 9 Enteresan Bilgi

Denizlerde, okyanuslarda ve hatta tatlı sularda bile yaşama becerisi olan yunuslar, sevimli yüzleri sayesinde en sevilen su canlılarından bir tanesidir. Yunus balığı olarak bahsetsek bile aslında memeli canlılar olan yunuslara gelin yakından bakalım ve bazılarını ilk kez duyacağınız özelliklerini görelim.
Read more

Milyonlarca Yıl Huzur İçinde Yaşayan Dodo Kuşları’nın Nasıl Oldu da ‘İnsanlarla Tanıştıktan Çabucak Sonra’ Kuşağı Tükendi?

Nesli tükenmiş sayısız hayvan türü arasında dodo kuşunun hikayesinin ayrı bir yeri var çünkü milyonlarca yıl önce okyanusun ortasındaki bir adaya gelen bu kuşlar, hiçbir tehlike olmadan evrimleştikleri için insanlarla ve diğer vahşi hayvanlarla tanıştıktan kısa bir süre sonra yok olup gittiler. Dodo kuşu hikayesine ve özelliklerine gelin yakından bakalım.
Read more