Yarasaların Baş Aşağı Durmasının “Vay be!” Diyeceğiniz Çok Değerli Sebepleri

Gece ortaya çıkmalarıyla ünlü yarasaların baş aşağı durdukları hâlleri eminiz ki herkese ürkütücü geliyordur. Ama bu durumun, duyunca “vay be!” diyeceğiniz çok önemli sebepleri var!
Read more

Komşu Ülkelerden Adeta Petrol Fışkırırken Türkiye’den Neden Petrol Çıkmıyor?

Türkiye'nin batıdaki sınır komşuları hariç hemen hemen tüm komşu ülkelerinden petrol çıkarken bizden neden çıkmıyor diye hiç düşündünüz mü?
Read more

Microsoft’un yapay zekası nükleerden beslenecek!

Microsoft, yapay zeka veri merkezlerine güç sağlamak için nükleer enerji kullanmayı düşünüyor ve bu yönde araştırma yapıyor.
Read more

Mercedes, Aksaray’daki kamyon fabrikasına güneş gücüyle güç verecek!

Aksaray’daki kamyon fabrikasında sürdürülebilir bir üretim merkezi oluşturmayı planlayan Mercedes, güneş enerjisi santralini devreye aldı.
Read more

Barajlar Sayesinde Yağmur Suları Bile Filtrelenirken Neden Okyanus Sularını Tuzdan Arındırıp Kullanmıyoruz?

Her geçen gün artan su krizinin, gelecek yıllarda su savaşlarını bile ortaya çıkaracağı söyleniyor. Durum bu kadar ciddiyken neden Dünya yüzeyinin %70’ini oluşturan okyanus sularını tuzdan arındırıp içme suyu olarak kullanmayı hiç düşünmüyoruz?
Read more

Bu güneş panelleri 2.500 haneye elektrik veriyor! – Nasıl yani?

2500 haneye bu güneş enerjisi santralinden elektrik üretiliyor ve dağıtılıyor desek bize inanır mıydınız? İşte detaylar...
Read more

Pixar Animasyonları Hakkında “Yok Artık!” Dedirten Teori: Küçük Boo’ya Aslında Ne Oldu?

Aslında ortada bu kadar ilginç teoriler yoktu. Ta ki blog yazarı John Negroni, hayranların içinde şüphe uyandıracak bir zaman çizelgesi oluşturana kadar. John Negroni’ye göre her bir Pixar animasyonu farklı bir zaman çizelgesinde ilerliyor, nihayetinde de aynı evrende geçtikleri için bir bütün oluşturuyordu.
Read more

“Sonsuz Enerji” Haberlerine Hazır Olun: Füzyon Tepkisiyle Bir Sefer Daha ‘Harcanandan Fazla’ Güç Üretildi

Lawrence Livermore Ulusal Laboratuvarı’ndan bilim insanları, füzyon reaksiyonu ile harcadıkları enerjiden fazla enerji elde etmeyi ikinci kez başardı. Üstelik bu kez daha fazla enerji elde edildi.
Read more