NASA’nın Güneş sondası Parker Solar Probe, yeni bir rekora daha imza attı!

NASA'nın kahraman uzay aracı Parker Solar Probe bir rekora daha imza attı. Güneş fırtınalarından sağ çıkan bu uzay aracı rekorlara doymuyor.
Read more

Bilim insanları, antik bir güneş patlamasının kalıntılarını ortaya çıkardı

Leeds Üniversitesin’den bir profesör, Güneş patlamalarına karşı sahip olduğumuz modern teknolojinin çok kırılgan olduğunu belirtiyor.
Read more

NASA, inadından vazgeçti: Kuiper Kuşağı’nı keşfetmeye devam edecek!

NASA sonunda inadından vazgeçti. New Horizons misyonuyla Güneş Sistemi'nin uzak diyarı Kuiper Kuşağı'nı keşfe devam edecek.
Read more

Güneş Sistemine Diğer Bir Yıldız Girerse Neler Olur? Aslında Yaklaşmakta Olan Var!

Evren harikulade bir düzene sahip ve bu düzenin beklenmedik en küçük bir hareketi, büyük felaketlerle sonuçlanabilir. Peki Güneş sistemine oldukça uzak bazı yıldızların, Güneş’e yaklaşıp yörüngesine girdiği durumda bizi nelerin beklediğini hiç düşündünüz mü?
Read more

Hindistan, Güneş’i Birinci Sefer Uzaydan Gözlemleyecek Uydusunu Başarılı Bir Biçimde Fırlattı

Sorunsuz geçen bir fırlatmanın ardından, görevin ana odağındaki Aditya-L1 aracının görev yerine ulaşması için birkaç ay beklememiz gerekecek.
Read more

NASA’nın uzay aracı Parker, Güneş patlamalarına meydan okuyor!

NASA'nın uzay aracı Parker tam bir savaşçı çıktı. Güneş'in saldırılarına rağmen Dünya'ya Güneş'ten haber getirmeye devam ediyor.
Read more

65 yıllık Güneş gizemi çözülüyor!

ESA'nın Solar Orbiter Güneş gözlem sondası, 65 yıllık Güneş gizemi için çözüme bir adım daha yaklaştı. İşte detaylar...
Read more

Elon Musk, çok sıcaklardan ötürü 250 milyon dolar kaybetti!

Yaz aylarında 200'den fazla Starlink uydusunun yandığı tespit edildi. Bunun maliyeti ise SpaceX için 250 milyon doları buluyor.
Read more

Çabuk, Yaz Bitmeden: Güneş Kremi mi Daha Ziyanlı, Yoksa Güneş Işınları mı?

Güneş kremleri, son zamanlarda epey tartışmalı bir konu hâline geldi. Bazıları, “kanserden kaçalım derken bizi daha çok kanser edecek” korkusuyla uzak dururken bazıları ise geceleri bile güneş kremi sürüyor. Peki işin aslı astarı ne; sürmek mi daha sağlıklı, yoksa sürmemek mi? Bu içeriği okuduktan sonra konu açıklığa kavuşunca rahat bir derin nefes alabileceksiniz.
Read more

Çabucak O Noktaya Bakmak İsteyeceksiniz: Nasıl Oluyor da Çoğumuzun Tam Tıpkı Yerinde Bu Küçük Benlerden Çıkabiliyor?

Hemen şimdi bakış açınızı ellerinize ve özellikle bilek bölgelerinize çevirin ve orada bir beninizin olup olmadığını kontrol edin. 10 kişiden 8’imiz tam da o noktalarda bir bene sahip. Peki bu nasıl mümkün olabilir?
Read more
12 Next