Dünyada Neden Hiç Kimsenin Birbirinin Birebiri Olmadığını Öğrenince Gönül Rahatlığıyla “Benden Bir Tane Daha Yok” Diyebilirsiniz

Dünya üzerinde hiç kimsenin, tek yumurta ikizlerinin bile tıpatıp aynı olmadığını biliyoruz. Her bireyin benzersizliği, genetik farklılıkların ve çevresel etkileşimlerin birleşiminden doğan bir mozaik gibi karşımıza çıkıyor. İki insanın tamamen aynı olması hem biyolojik mirasları hem de yaşadıkları deneyimleri düşündüğümüzde, neredeyse evrensel bir imkânsızlık gibi duruyor.
Read more

Disney Animasyonları Hakkında “Bunu Kim, Nasıl Fark Etti?” Diyeceğiniz Ancak Mantıklı da Bulacağınız Akılalmaz Teoriler

Disney animasyonlarının bazı fan teorileri var ki insanın aklını uçuracak boyutta. Eminiz ki bu teorileri okuduktan sonra bu animasyonlara bakış açınız değişecek ve kısa bir şok geçireceksiniz.
Read more

Günümüzde Uzun Vadeli Bağ Kurmanın Neden Sıkıntı Olduğunu Açıklayan Ruhsal Kavram: Bolluk Paradoksu

İster bir kot pantolon satın alıyor ister sevgili adayları arasından seçim yapıyor olun; bazı kararlarınız, karşı karşıya kaldığınız seçenek fazlalığı nedeniyle giderek daha karmaşık hale geliyor. Bu karmaşıklığın nedenini ve beraberinde getirdiği sorunları Bolluk Paradoksu kavramı açıklıyor.
Read more

3D yazıcı ile kök hücre basmak: Beyin travmalarını iyileştirecek!

Araştırmacılar, 3D yazıcıdan bastıkları kök hücre ile serebral korteksin mimarisini taklit edecek bir teknik geliştirdiler.
Read more

İnsanlığın Geçmişine Işık Tutup Bugünü Daha Düzgün Anlamamızı Sağlayan Tarihe Geçmiş 8 Arkeolojik Keşif

Yüzyıllar önce yok olmuş uygarlıklara ait yeni şeylere ulaşmamız konusunda en büyük yardımcımız arkeoloji, her yıl onlarca önemli keşfin de önünü açıyor. Gelin her beraber dünya tarihindeki önemli arkeolojik keşifleri ele aldığımız ve arkeoloji nedir gibi soruları cevapladığımız içeriğimize geçelim.
Read more

Astrologların “Şu Tarihte Şu Olacak” Üzere Telaffuzlarını İnceledik: Hakikaten, O Tarihlerde Kehanetleri Gerçekleşti mi?

Bu içerikte, astrolojinin neden safsata olduğunu açıklama gereği duymayacağız; bunun, Dünya'nın kaplumbağa üzerinde durmadığını açıklamaya çalışmaktan pek farkı yok çünkü. Astrolog kehanetlerinin yine, yeni, yeniden nasıl da gerçekleşmediğine bakacağız; bunu yaparken de bol bol eğleneceğiz.
Read more

Tarihin Sıfır Noktası Olarak Bildiğimiz Göbeklitepe’de Birinci Defa ‘Boyalı’ Bir Heykel Bulundu

Göbeklitepe ve Karahantepe bölgelerinde yapılan kazılar sonucunda birbirinden farklı heykellere ve kalıntılara rastlandı. Boyalı heykel ise bir ilk olma özelliği taşıyor.
Read more

Kaşiflerine Nobel Kazandırmış: Duvarlardaki Boyadan Parfümlere Kadar Pek Çok Alanda Kullanılan Amonyağın Sıra Dışı Tarihi

Yüz yıldan uzun süredir pek çok farklı endüstri alanında kullanılan bir kimyasal olan amonyak, biz farkında olmasak bile günlük hayatımızda en sık karşılaştığımız bileşiklerden bir tanesidir. Tarihi ise düşündüğümüzden daha ilginç detaylarla dolu. Amonyak nedir, ne işe yarar gelin yakından bakalım.
Read more

Bir Zeus Kadar Bilinmeyen Ama Ondan Daha Değişik Mitolojik Varlıklar: Türk Mitolojisinden Yaratıklar da Var!

Neredeyse her bölgede karşımıza çıkan mitolojik varlıklar ve hikâyeleri, zamanla kültürün bir parçası hâline geliyor. Nesilden nesle rivayetler aktarılıyor, bazen bir inanış hâline geliyor, bazen çocukları korkutmak için kullanılıyor, bazense sadece kamp akşamlarında ateşin başında anlatılan ürpertici bir hikâyeyle sınırlı kalıyor.
Read more

500 Bin Yıllık İnsan Eliyle İnşa Edilmiş Ahşap Yapı Keşfedildi: İnsanlık Tarihi Baştan Yazılabilir!

Güney Afrika ülkesi Zambiya'da yaklaşık 500 bin yıllık ahşap yapı keşfedildi. Yapılan keşif, insanlık tarihinin kökleriyle ilgili yeni bilgilere ulaşılmasını sağlayabilir.
Read more