Uzak Doğulular, Pandemi Bitmesine Karşın Neden Hâlâ Maske Takıyorlar?

2020'de başlayan Covid-19 pandemisi geçtiğimiz yıllarda son bulsa bile Asya'da insanlar hâlâ maske takmaya devam ediyor. Birçok kişinin merak ettiği bu durumun başka sebepleri mi var yoksa Covid-19, Uzak Doğu ülkelerinde hâlâ sıkça görülen bir hastalık mı?
Read more

Gökten Birdenbire Yüzlerce Et Kesiminin Yağdığı Gizemli Olay: Kentucky Et Yağmuru

Bundan 147 yıl önce, 1876 yılında, ABD'nin Kentucky eyaletinin sakin topraklarında tuhaf bir hikâye gökyüzüne yükseldi. O gün halk, gökyüzünden bir şeylerin yağdığını ama bunun kesinlikle normal bir yağmur olmadığını gördü. Çünkü bu yağmur, su damlalarından değil et parçalarından oluşuyordu.
Read more

Müjdemizi İsteriz: Kaybettiğiniz Dişlerin Yenisinin Çıkması “Bir İlaç Sayesinde” Mümkün Olabilir! Pekala Fakat Nasıl?

Kaybettiğimiz dişlere yeniden kavuşmak, yalnızca implant ve takma dişlerle mümkün. Bu iki yöntem de genellikle kimi zaman acılı kimi zaman ise kullanışsız olarak kabul ediliyor. Peki, bilim insanlarının bu noktada yeni bir çalışmasının olduğunu söylesek?
Read more

İnsanların Binlerce Yıldır Tıbbi Hedefle Kullandığı Farklı Bitki: ‘Kedi Otu’ Nedir, Faydaları ve Ziyanları Nelerdir?

Halk arasında kedi esrarı olarak da anılan kedi otu aslında binlerce yıldır insanlar tarafından da kullanılmakta ve vücudumuza pek çok farklı yarar sağlamaktadır. Kedileri nesnelere alıştırmak için de kullanılan bu bitkinin zararlarına ise dikkat etmek gerekir. Gelin kedi otu nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır tüm detaylarıyla görelim.
Read more

Gerçek Hayatta Nasıl Çalındığı Bilinen Müziklerin, Hayallerde da Yanlışsız Halde Çalınabileceği Keşfedildi!

Bilim insanları, rüyada olduklarının farkında olan insanların, gerçek hayatta nasıl çalındığını bildikleri bir şarkıyı rüyalarında da çalabileceklerini keşfetti. Yapılan araştırma, rüya ile gerçek dünya arasında aktarım yapılabileceğini ortaya koymuş oldu.
Read more

İnsan-Hayvan Melezi Canlılar Yetiştirirsek Ne Olur? Aslında Gerçek Olabilir!

Kendi genlerimizi, başka hayvanların genleriyle birleştirsek ne olur? Veya ilk önce şöyle bir soruyla başlayalım; siz, genlerinizin hangi hayvanla birleştirilmesini isterdiniz? Mesela bir kedi gibi çevik olmak mı, yoksa bir ayı gibi güçlü olmak mı? Biraz çabuk karar vermelisiniz çünkü gerçek olabilir!
Read more

İtalyan Diktatör Mussolini’yi Bile Dolandırmasıyla Nam Salmış Ünlü Türk Dolandırıcı: Eyüplü Halit

Halit Keskiner, namıdiğer Eyüplü Halit. Suç makinesi olan bu adam, zamanında Mussolini’yi dolandırılmasıyla nam salmış. Renkli bir hikayesi olan Eyüplü Halit’in tek dolandırdığı da İtalya diktatör değil üstelik.
Read more

Çernobil Faciasından Artakalan Bu Az Köpeklerin Genetikleri Çok Farklı: 600’den Fazlası Hâlâ O Bölgede Yaşıyor!

Hepimizin bildiği üzere, 1986 yılında, tarihin en korkunç olaylarından biri olan nükleer patlama gerçekleşti. Evet; çokça insan, korkunç derecede zarar gördü fakat faciadan zarar gören canlılardan biri de hayvanlardı.
Read more

Zenginlerin Golfe Olan Düşkünlüğünün Sebebi Aslında Çok Öteki: Pekala Onları Bu Kadar Cezbeden Şey Ne?

9-5 mesaiden çıkıp giden ya da yorucu bir haftanın ardından hafta sonu tatilini golf oynamak için ayıran birini hiç gördünüz mü? Muhtemelen hayır. Çünkü golfü, genellikle iş koşuşturması olmayıp bolca zamana sahip olan varlıklı kişilerin yaptığı bir spor olarak nitelendirdik.
Read more