Binance’den dikkat çeken karar: O ülkeden büsbütün çekiliyor!

Dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, dikkat çeken bir kararla gündeme geldi. Binance tarafından yapılan açıklamaya göre şirket tüm varlıklarını satarak Rusya pazarından çekilme kararı aldı. İşte detaylar!

Binance Rusya pazarından çekiliyor!

Kripto borsasında oldukça önemli bir yere sahip olan Binance, dikkat çeken bir açıklamayla gündeme geldi. Açıklama ise şirketin Twitter hesabından geldi. Açıklamada Binance’ın Rusya’daki varlıklarının tamamının kripto borsası CommEX’e satılması konusunda anlaşma sağlandığı belirtildi.

Böylelikle şirketin Rusya pazarından da tam anlamıyla çıkacağı ifadesi de yer aldı. Binance Rus kullanıcılar için herhangi bir sorun meydana gelmemesi için çıkış sürecinin bir yıl süreceği de ifade edildi. Şirket bu sayede Rus kullanıcıların bir sorun yaşamasının önüne geçiyor.

Binance bundan sonra mevcut olarak faaliyetlerini sürdürdüğü 100’ün üzerindeki diğer ülkelere odaklanacak. Binance Baş Uyum Görevlisi (CCO) Noah Perlman, açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Geleceğe baktığımızda Rusya’da faaliyet göstermenin Binance’nin uyumluluk stratejisiyle uyumlu olmadığını görüyoruz.”

Batı ülkelerinin yaptırımlarından dolayı Rusya’daki kripto para faaliyetleri son dönemlerde artış gösteriyordu. Bunun üzerine şirketin bu yaptırımı Rusya üzerinde çeşitli kısıtlamalara gitti. Ayrıca Binance ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun açtığı dava ile boğuşuyor.

Peki, siz Binance Rusya kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorum yapın