Ulusal Çabanın En Büyük Bayan Kahramanlarından Kara Fatma’nın Okuyunca Hem Gururlanıp Hem Duygulanacağınız Hayat Kıssası

Türklerin millî mücadele yılları çoğunu bilmediğimiz sayısız kahramanlık hikâyesi ile dolu. İşte bu kahramanlardan bir tanesi de Kara Fatma’dır. Kocası şehit düştükten sonra vatan uğruna savaşmak için Mustafa Kemal Paşa’dan izin isteyen Kara Fatma, Türk kadının kahramanlık destanlarına bir yenisini eklemiştir.
Read more

Bayanların Astrolojiye Erkeklerden Çok Daha Fazla İlgi Duymasının Sebebi Ne Olabilir?

Günümüzde genellikle ilişkiler için bir arabulucu hâline gelen astrolojiyi artık tanışma uygulamalarındaki profillerde bile sık sık görür olduk. Peki, astrolojiyle genellikle kadınların ilgilenmesinin altındaki neden ne olabilir?
Read more

E-Ticaret Devi Hepsiburada’nın Bir Apartman Dairesinde Başlayan Kuruluş Kıssası: Gerisinde Bayan Gücü Var!

Hepsiburada'nın e-ticaret sektörünün gelişmesine en çok katkıda bulunan şirketlerden biri olduğu su götürmez bir gerçek. Peki, hepimizin hayatına dokunan bu site nasıl kuruldu?
Read more

Bayanlar TikTok’ta Adnan Oktar Örgütünün Elinden Nasıl Kurtulduklarını Anlatmaya Başladılar!

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü’nün faaliyetlerine ilişkin gizem perdesini aralayan 140journos belgeseli Kedicik, YouTube’da yayınlandıktan sonra TikTok’ta bir akım başladı. Örgütün “avcılarının” elinden kurtulan kadınlar, yaşadıklarını TikTok paylaşımlarıyla anlatmaya başladılar.
Read more

Türkiye’de Son 100 Yılda Ölen Herkes Bir Anda Dirilseydi Nüfusumuz Kaç Olurdu?

Başlığı okuduğunuzda kafanızda zombi filminden bir sahne canlanıyor olabilir! Peki son 100 yılda yani ülkemizin kuruluşundan bu güne kadar zaman içinde ölen vatandaşlarımız bir anda geri dönseydi 85 milyon 279 bin 553 kişinin yaşadığı Türkiye’de nüfus ne kadar artardı?
Read more

Tartışmaya Noktayı Koyuyoruz: Bayanlar mı Daha Uygun Otomobil Kullanır, Erkekler mi?

Sürücüsüz arabalar yollarda hakimiyet kuruncaya dek "Kadınlar mı daha iyi araba kullanır, erkekler mi?" tartışması bitecek gibi görünmüyor fakat yine de bilimsel araştırmaların bu tartışmaya bir yanıtı var.
Read more

Ön Yargılardan Kurtulabilmek İsmine Erkek Mahlası Kullanmak Zorunda Kalan Dünyaca Ünlü Bayan Muharrirler

Edebiyat sahnesine çıkabilmek için gerçek isimlerinden vazgeçmek zorunda kalmalarının yanında dünya dertlerini ve hislerini, aşklarını anlatmak için mücadele verdiler.
Read more

Hindistan’da Dul Bayanların Canlı Diri Yakılmaya Zorlandığı Bu Geleneğin Sebebini Öğrenince Tepenizin Tası Atacak!

Hindistan, tarih boyunca çeşitli kültürlerin ve geleneklerin birleşiminden meydana gelmiş bir ülkedir. Bu geleneklerden biri de "sati" olarak bilinen eski ve canice bir uygulamadır. Sati, bir kadının kocasının ölümünün ardından canlı canlı yanarak ölmesini içeren bir gelenektir. Böyle bir geleneğin neden var olduğunu sorgularken henüz yasal olmadan devam ettiğini öğrenince tepenizin tası atacak.
Read more

İnsansı Robotlar ve Sesli Asistanlar Neden Çoğunlukla Bayan Olarak Tasarlanıyor?

Kendi toplumumuzdaki cinsiyet rollerinin izini sürmek oldukça zor. Peki kendi ellerimizle şekil verdiğimiz yapay zekâlı asistanların ve robotların bizim cinsiyet rollerimize uymaları ne kadar doğru?
Read more

iPhone 14 Plus Çalmak İçin Kablo Kemiren Hırsız, Güvenlik Kamerasına Yakalandı [Video]

Çin'de Apple mağazasına giden bir kadın, ilginç bir iPhone 14 Plus hırsızlığı gerçekleştirdi. Kısa sürede yakalanan kadın, güvenlik kameralarına komik görüntüler bıraktı.
Read more
12 Next