Karşınıza Alıp Sohbet Edebileceğiniz Kadar Zeki Olan Siyam Kedilerinin 8 Enteresan Özelliği

Bin yıla yakın zamandır bizimle birlikte olan dünyanın en eski ırklarından siyam kedisi, bir dönem kraliyet hayvanı olarak kabul edilmesine rağmen uzun yıllar Avrupalılar tarafından dışlanmıştır. Gelin siyam kedisinin özelliklerine bakalım ve bu sevimli dostumuzu biraz daha yakından tanıyalım.
Read more

Asla Tüy Dökmez Yanılgısıyla Bilinen İran Kedileri Hakkında 9 Gerçek Bilgi

Kendine özgü yuvarlak yüzleri, dolgun vücutları ve gösterişli tüyleri ile İran kedisi, dünyanın en tanınmış kedi türlerinden biridir. İşte Fars kedisi olarak da bilinen Pers kedisinin özellikleri ve hakkında ilginç bilgiler.
Read more

İnsanların Binlerce Yıldır Tıbbi Hedefle Kullandığı Farklı Bitki: ‘Kedi Otu’ Nedir, Faydaları ve Ziyanları Nelerdir?

Halk arasında kedi esrarı olarak da anılan kedi otu aslında binlerce yıldır insanlar tarafından da kullanılmakta ve vücudumuza pek çok farklı yarar sağlamaktadır. Kedileri nesnelere alıştırmak için de kullanılan bu bitkinin zararlarına ise dikkat etmek gerekir. Gelin kedi otu nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır tüm detaylarıyla görelim.
Read more

Toplumsal Medyada Karşımıza Çıkan “Down Sendromlu Hayvanlar” ile İlgili Hiç Bilmediğiniz Gerçekler

Sosyal medyada muhtemelen en az bir kere karşınıza “Down sendromlu hayvan” görseli çıkmıştır. Peki gerçekten de hayvanlarda, insanlardaki gibi Down sendromu görülmesi mümkün mü?
Read more

Kedi Sahipleri, Aman Dikkat! Son Vakitlerde Artan Ölümcül “FİP” Hastalığını Önlemek İçin Yapmanız Gerekenleri Anlattık

Özellikle son zamanlarda oldukça yaygınlaşan FİP hastalığı, kedi sahiplerini endişelendirmeye devam ediyor. Tedavi yapılmazsa ne yazık ki ölümle sonuçlanan bu hastalıkla ilgili bilmeniz gerekenleri Veteriner Hekim Mert Zıvralı'ya sorduk.
Read more