Bilim insanları vakit seyahatine çıktı! Lakin bildiğimiz manada değil

Bilim insanları zaman yolculuğu için ilk adımı simülasyonla da olsa attı. Bu anlamda kuantum parçaçık teorisi için bu adım atıldı.
Read more

iPhone 15 Pro Max Modüllerine Ayrıldı [Video]

iFixit, iPhone 15 Pro Max'i parçalarına ayırdı. Yapılan çalışma, telefonun fiziksel onarım açısından basit olduğunu ortaya koydu. Ancak iş parçaları değiştirmeye geldiği zaman bu durum değişiyor.
Read more

Bir Atomun Kütle Numarası Yani Nükleon Sayısı Nedir, Nasıl Bulunur?

Kimya biliminin en önemli kavramlarından biri atom, atomun en önemli özelliklerinden bir tanesi kütle numarası olarak da bilinen nükleon sayısıdır. Bu numara bize atom türü hakkında önemli bilgiler verir, bu nedenle de bilinmesi önemlidir. Gelin kütle numarası yani nükleon sayısı nedir, nasıl bulunur gibi merak edilen soruları tüm detaylarıyla inceleyelim.
Read more

Ankara’da F-4 Savaş Uçağına İlişkin “Drop Tank” Otoparka Düştü: 3 Otomobil Pert Oldu [Video]

Ankara semalarında uçan F-4 savaş uçağına ait drop tank, bilinmeyen bir nedenden ötürü uçaktan ayrıldı ve bir otoparka düştü. Akıllara durgunluk veren olayda 3 otomobilde ağır hasar oluştu.
Read more

Marmaray, Hayal Ettiğimiz Üzere Neden Camdan Bir Tünelin İçine Yapıl(a)madı?

Marmaray hizmete girmeden önce birçoğumuz, cam bir tünelin içinde giden bir tren hayal etmiştik... Peki böyle bir hayal, gerçek olabilir miydi?
Read more