Ulusal Çabanın En Büyük Bayan Kahramanlarından Kara Fatma’nın Okuyunca Hem Gururlanıp Hem Duygulanacağınız Hayat Kıssası

Türklerin millî mücadele yılları çoğunu bilmediğimiz sayısız kahramanlık hikâyesi ile dolu. İşte bu kahramanlardan bir tanesi de Kara Fatma’dır. Kocası şehit düştükten sonra vatan uğruna savaşmak için Mustafa Kemal Paşa’dan izin isteyen Kara Fatma, Türk kadının kahramanlık destanlarına bir yenisini eklemiştir.
Read more

Azaplarıyla Meşhur Savaş Hatalısı Mutsuhiro Watanabe, Onlarca Yıl Nasıl Oldu da Yakalanmadan Memnun Bir Hayat Sürebildi?

İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan sayısız vahşetten birine de esir kampı gardiyanı Mutsuhiro Watanabe imza atmıştı. Esirlere akla gelmeyecek işkenceler yapan ve bir savaş suçlusu olmasına rağmen kaçarak eceliyle ölmeyi başaran Mutsuhiro Watanabe ismini, onun elindeki esirlerden olan Louis Zamperini sayesinde öğrendik.
Read more

Savaş Rabbi Sinemasına İlham Kaynağı Olan ‘Silah Kaçakçısı’ Viktor Bout Kimdir?

Birbirinden korkunç katliamlara aracı olmuş Viktor Bout'un, başından sonuna kadar ve hatta şu an bile oldukça tartışmalı olan hikâyesine bakıyoruz.
Read more

Neredeyse Hepimizin Transformers Serisi ile Hatırladığı Shia LaBeouf’un En Yeterli Sinemaları

Amerikan sinema dünyasının en sevilen erkek oyuncularından bir tanesi olan Shia LaBeouf, genç yaşına rağmen rol aldığı her yapımda hayran bırakan bir performansa imza atmayı başardı. Kariyerinde Transformers serisinin yanı sıra Indiana Jones gibi bazı efsane filmler de var.
Read more

Oyuncuları Geçmişe Götürecek Kadar Kaliteli Tarihi Ayrıntılara Sahip 10 Oyun

Oyun dünyası ve oyunlar her ne kadar yeni dünyalar, karakterler ve olaylar yaratma konusunda başarılı olsa da tarihsel olaylara dayanan oyunların sayısı ve sevenleri de azımsanmayacak kadar fazla. Durum böyle olunca geliştiriciler tarihi en doğru şekilde yansıtabilecekleri tarihsel oyunlar geliştirmeye yönelebiliyor. Bu içeriğimizde tarihi en doğru şekilde işleyen en iyi tarihsel oyunlar hangileri? Yakından bakıyoruz.
Read more

Kaosa Olan Merakından Afrodit ile Yaşadığı Aşka Kadar Yunan Mitolojisinin Savaş Rabbi: Ares Kimdir?

Mitolojide geçen ilginç hikayeler günümüze kadar ulaşmış durumda. Özellikle yunan mitolojisindeki tanrıların hikayeleri ve birbirleriyle olan mücadeleleri ilgi çekici. Yunan mitolojisi denildiğinde akıllara gelen Savaş Tanrısı Ares'in hikayesi de bu ilgi çekici efsanelerden biri.
Read more

Baykar’dan Memleketler arası Savunma Endüstrileri Forumu sonrası açıklama!

Ukrayna’da “1. Uluslararası Savunma Sanayileri Forumu” düzenlendi. Bu foruma Baykar dahil 30 ülkeden 252 firma katıldı. İşte detaylar...
Read more

Futbol Maçlarında Aldığı Sonuçlarla Tanıdığımız San Marino’nun Epey Enteresan Özellikleri de Var: Posta Servisi Bile Birinci Kez Burada Kurulmuş!

Adını yalnızca iddaa kuponları üzerinde gördüğümüz bir ülke olan San Marino, dünyanın en küçük ülkelerinden bir tanesi ve çok az turist çekiyor. Halbuki aslında buranın binlerce yıllık bir tarihi ve pek çok ilginç özelliği var. Gelin San Marino hakkında bazılarını ilk kez duyacağınız enteresan bilgilere yakından bakalım.
Read more

Evvelden Askeri Üniformalar Her Ülkede Farklı Renklerdeyken Ne Oldu da Hepsi Hâki Yeşili Oldu?

İnsanlığın ilk yıllarından bu yana savaş, vazgeçilmez bir gerçekti. Her medeniyetin bir ordusu, her ordunun kendine has rengiyle bir üniforması vardı. Peki ne oldu da farklı renklerdeki bu üniformalar sadece hâki rengine döndü?
Read more

Rusya, kamikaze drone ile Ukrayna jetini vurdu!

Rusya kamikaze drone sürüsü ile Ukrayna'ya ait bir MiG-29 model savaş uçağını imha etti. İşte konuyla ilgili detaylar...
Read more
12 Next