Sıcak Su Nasıl Oluyor da Soğuk Sudan Daha Süratli Donabiliyor? Üstelik Nedeni Hiç de O denli Kolay Değil!

Normalde soğuk suyun sıcak suya oranla daha hızlı donması beklenirken belirli şartlar altında bu iş tam tersine dönebiliyor. Bu etkinin sebepleri ve sonuçları geçmişten günümüze kadar araştırmalara konu olmuş durumda. Günümüzde de sıkça duyduğumuz bu söylentinin gerçeği yansıtıp yansıtmadığını araştırdık.
Read more

2023 Yazı, 1880’den Beri Kaydedilen En Sıcak Yaz Mevsimi Oldu!

NASA, sıcaklık rekorlarıyla geçen 2023 yaz aylarının 1880'den beri en sıcak yaz mevsimi olarak kayıtlara geçtiğini açıkladı. Son üç ay, NASA kayıtlarındaki diğer tüm yaz aylarından 0,23 derece daha sıcaktı.
Read more

65 yıllık Güneş gizemi çözülüyor!

ESA'nın Solar Orbiter Güneş gözlem sondası, 65 yıllık Güneş gizemi için çözüme bir adım daha yaklaştı. İşte detaylar...
Read more

Sıcak Yaz Günlerinde Bedelini Daha da Yeterli Anladığımız Klima Kim Tarafından Nasıl İcat Edildi? Birinci Hâli Odanıza Bile Sığmazmış!

Modern klimanın babası olarak bilinen Willis Carrier, 1902 yılında sıcaklık ve nem dengesini kontrol etmek amacıyla ilk klima sistemini tasarladı. Bu icat, yaz sıcaklarını hafifletmek isteyen milyonlar için konforun yeni bir boyutunu açığa çıkardı.
Read more

Adana, Şanlıurfa Üzere Sıcak Kentlerde İnsanların Mecnun Üzere Acı Yemesinin “Nasıl Aklıma Gelmedi!” Diyeceğiniz Sebebi

Ülkemizi kasıp kavuran bu sıcak günlerde sıcak bölgeler bir de acı üstüne acı tüketiyor. Bunun sebebini birçoğumuz merak etmiştir ancak cevabı da tam olarak bilinmiyordu. Sıcak bölgelerde insanların deli gibi acı yemesinin sebebini sizler için araştırdık.
Read more

NASA’dan korkutan rapor: Gelmiş geçmiş en sıcak yaz!

NASA, sıcaklık ölçümlerine ait raporları açıkladı. Bu yaz yaşanan sıcaklar, dünyanın gidişatına ilişkin endişe verici.
Read more

Dünya’daki Tüm Okyanus, Deniz ve Göller İçme Suyuna Dönüşseydi Nolurdu? Emin Olun, Hiç İstemezdiniz!

Bir Dünya düşünün ki tüm okyanus, deniz ve göl suları içme suyu olsun. İlk duyuşta, su krizinin çözüleceğini düşündüğünüzde kulağa güzel gelebiliyor fakat sonucunda neler olabileceğini öğrenince ağzınız açık kalacak!
Read more

Baş Dönmesinden Fazlası: Dev Bir Hortuma Kapılırsanız İçinde Neler Yaşarsınız?

Muhtemelen her birimiz mutlaka filmlerde ya da dizilerde çeşitli hortumlar ve bu hortumların içine çekilmiş insanlar görmüşüzdür. Peki ya bu hortumun içindeki biz olsaydık, başımıza neler gelirdi hiç düşündünüz mü?
Read more

Türkiye Yanıyor! Yüksek Sıcaklıklar Yüzünden Dün, 8 Kentte Birden Yangın Çıktı

Türkiye'de dün, yüksek sıcaklık rekorları kırıldı. Bu durum, orman yangınlarını da beraberinde getirdi. Gün içinde en az 8 şehirde orman yangını çıktı...
Read more

Bir Volkandaki Kızgın Lavların İçine Düşersek Nolur? Ölürüz, Orası Kesin fakat Nasıl Ölürüz?

Bir volkanın içine düştüğünüzde neler olabileceğini hiç düşünmüş müydünüz? Yüzlerce hatta binlerce santigrat dereceye atladığımızda hatta bir yanardağın yanına yaklaştığımızda bizi neler bekliyor olabilir? Bir hayli korkutucu değil mi?
Read more
12 Next