Dine Dayalı Bir İdare Biçimi Olan ‘Teokrasi’ Nedir, Günümüzde Hangi Ülkelerde Var?

Din ve devlet işlerinin ayrılmadığı ve hatta direkt iç içe olduğu bir yönetim biçimi olan teokrasi, yüzlerce yıl boyunca pek çok devletin temel yönetim şekli olmuştur. Günümüzde bile teokrasi ile yönetilen ülkeler olsa da laiklik anlayışının yayılması nedeniyle artık tarihe karıştığını söylemek mümkün.
Read more

Kaosa Olan Merakından Afrodit ile Yaşadığı Aşka Kadar Yunan Mitolojisinin Savaş Rabbi: Ares Kimdir?

Mitolojide geçen ilginç hikayeler günümüze kadar ulaşmış durumda. Özellikle yunan mitolojisindeki tanrıların hikayeleri ve birbirleriyle olan mücadeleleri ilgi çekici. Yunan mitolojisi denildiğinde akıllara gelen Savaş Tanrısı Ares'in hikayesi de bu ilgi çekici efsanelerden biri.
Read more

Antik Mısır’da Kölelerin Cinsel Organlarını Neden Kesiyorlardı? Sünnetle Farklı Bir Bağı Var!

Esirleri ve köleleri aşağılamak için yapılan hadım uygulamaları aslında kutsal bir sebepten geliyor. Peki, bu uygulamanın günümüze uzantıları neler?
Read more

Antik Mısır Hiyerogliflerinde Rastlanan ve Enteresan Manaları Olan 9 Özel Sembol

Ölüm sembolünden sonsuz yaşam sembolüne kadar, dünya tarihinin en etkileyici uygarlıklarından biri olan Antik Mısır'ı Antik Mısır yapan şeylerden biri de farklı sembolleri.
Read more

Unutulmuş Diyarları Hatırlama Vakti: Baldur’s Gate Serisinin 3. Oyuna Kadar Olan Kıssası

Son yılların en çok beklenen oyunlarından biri olan Baldur's Gate III, sonunda erken erişimden çıktı ve tam sürüm haliyle oyun mağazalarındaki yerini aldı. Bu görkemli FRP oyunundan önce neler yaşandığına gelin birlikte bakalım.
Read more