İstanbul’dan 34 Kat Küçük Olmasına Karşın Kişi Başına Ulusal Gelirde İkinci Olan Ülke: Lihtenştayn Hakkında 10 Bilgi

Belki de çoğu insanın harita yerini bile gösteremeyeceği ancak nüfüsundan para birimine, vatandaşlık alma şartlarına kadar epey ilginç özelliklere sahip bir ülke düşünün: Bugün içeriğimizin de konusu olan Lihtenştayn. Üstelik burada yaşayan Türklerin sayısı sizi oldukça şaşırtabilir.
Read more

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hack’lendi: Yüzlerce Öğrencinin Kimlik Bilgisi Sızdırıldı!

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin hack'lendiğini duyurdu. Yurt dışı kaynaklı saldırıda, 700'den fazla öğrencinin kimlik bilgileri ele geçirildi.
Read more

Hepimizin Oynadığı Satranç, Dama, Tavla Üzere Pek Çok Oyunun Kimlerin Parlak Beyinlerinden Çıktığını Hiç Merak Ettiniz mi?

Kapıların alınıp kırıkların yapıldığı tavla, en değerli taş şahı mat etmek için uğraşılan satranç, rakibinin önünün kesildiği domino, birçok oyunun oynanabildiği iskambil kâğıdı ve kolay gibi gözükmesine rağmen taktiğin ön planda olduğu dama yüzyıllardır oynanan oyunlar arasında. Peki bu oyunları kimlerin icat ettiğini hiç düşündünüz mü?
Read more

Ticaret Bakanlığı, ChatGPT ile Oluşturulan 3 Reklam İçin Durdurma Kararı Aldı: Para Cezası da Kesildi!

Ticaret Bakanlığı'na ait Reklam Kurulu, ilk kez yapay zekâ tarafından oluşturulan reklamları mercek altına aldı. 3 reklamın ChatGPT ile oluşturulduğu ve mevzuata aykırılık içerdiği tespit edildi. Bakanlık, ilgili reklamlara ceza kesti.
Read more

Hindistan Hükümeti, Ülkenin İsmini “Bharat” Olarak Değiştirmeyi Planlıyor

G20 zirvesi öncesinde Hindistan tarafından gönderilen bir davetiye, tüm sosyal medyada gündem oldu. Davetiyede "India" yerine ülke için kullanılan diğer isim "Bharat"ın kullanılması isim değişkliği yaşanabileceği söylentilerini doğurdu.
Read more

SpaceX ile gönderilen yerli uydu Karadeniz üzerinde selfie çekti!

Yerli uydu Connecta T1.2 Karadeniz semalarında selfie çekti! İşte nefes kesen anın fotoğrafı ve detaylar...
Read more

Atatürk dizisi hakkında Disney’in yapamadığını Amazon ve Netflix yapacak

Gazeteci Fatih Altaylı'nın belirttiğine göre Disney Plus'ın yayınlamadığı Atatürk dizisi, Netflix ve Amazon tarafından yaıynlanacak.
Read more