Hepimizin Oynadığı Satranç, Dama, Tavla Üzere Pek Çok Oyunun Kimlerin Parlak Beyinlerinden Çıktığını Hiç Merak Ettiniz mi?

Kapıların alınıp kırıkların yapıldığı tavla, en değerli taş şahı mat etmek için uğraşılan satranç, rakibinin önünün kesildiği domino, birçok oyunun oynanabildiği iskambil kâğıdı ve kolay gibi gözükmesine rağmen taktiğin ön planda olduğu dama yüzyıllardır oynanan oyunlar arasında. Peki bu oyunları kimlerin icat ettiğini hiç düşündünüz mü?
Read more

Son Kullanma Tarihi 1 Gün Geçmiş Eseri Tüketirsek Nolur?

Gıdaların son kullanma tarihlerini bazen birer saatli bomba gibi algılar ve bu tarihlerden sonra artık ağzımıza sürmeyip derhal imha etmemiz gerektiğini düşünürüz. Ancak son kullanma tarihlerinin amacı aslında size o ürünü ne zamana kadar yiyebileceğinizi söylemek değil.
Read more

Keşke Her Sokak Bu türlü Olsa: Yürürken Gözünüzü Gönlünüzü Açacak Rengarenk Konutlarla Bezeli 14 Sokak

Deniz, kum, güneş üçlüsünden sıyrılıp tatilde dinlenmek kadar gezmeyi de seviyorsanız fotoğraf makinelerinizi valize atmayı unutmayın. Tarihten izler taşıyan rengarenk evler, yüzyıllık mimarisini koruyarak UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren yapılar, dünyaca ünlü tablolara ev sahipliği yapan sokaklar ve çok daha fazlası…
Read more