Bugün Burun Estetiği Yaptırabiliyorsanız Nedeni Aslında I. Dünya Savaşı’dır: İşte Plastik Cerrahinin Ortaya Çıkış Hikayesi

Birinci Dünya Savaşı’na dek savaş yaralanmalarının çoğu kılıç yaralarından ve hafif kesiklerden meydana geliyordu. Bu küçük yaralanmalar da hayatta kalmayı başarabilen askerler için pek de önemli değildi. Ancak Birinci Dünya Savaşı’nda kullanılan ağır silahlar, daha önceleri eşi benzeri görülmemiş yaralanmalara sebep oldu.
Read more

Metabolizma Süratimiz İçin Çok Değerli Olan ‘TSH’ Nedir, Yüksekliği Ne Manaya Gelir?

Vücudumuzun en önemli parçalarından bir tanesi olan tiroid bezinin çalışma durumundan şüphelenildiği zaman TSH testi yapılır ve bu değerin yüksekliğine ya da düşüklüğüne göre bazı hastalıklar tespit edilir. TSH yüksekliği nedir, belirtileri nelerdir, neden olur ve tedavisi nedir tüm detaylarıyla anlattık.
Read more

Kanser araştırmaları için yapay zeka kullanılacak!

Dell ve İrlanda'daki Limerick Üniversitesi (UL) işbirliği yaptı. Kanser araştırmalarında yapay zeka kullanılacak.
Read more

Steve Jobs, Kanseri Yenmek İçin Çağdaş Tıp Yerine Alternatif Tıptan Medet Umarak Pisi Pisine mi Öldü?

Apple’ın kurucu ortağı Steve Jobs, 2011 yılında öldükten sonra, ardından pek çok soru işareti de bıraktı. Yakalandığı kanser sonucunda çareyi geleneksel tıp yerine alternatif tıpta arayan Steve Jobs, “Seçimi yüzünden mi öldü?” sorusunu akıllara getirdi.
Read more

Kanser Nedeniyle Birkaç Ay İçinde Ölme Mümkünlüğü %100 Olan Bu Adam, Yeni mRNA Aşıları Sayesinde Nasıl Oldu da Güzelleşmeye Başladı?

Son dönemlerde sıkça konuşulan ve başarılı sonuçların elde edildiği görülen kişiselleştirilmiş kanser aşıları pek çok kişiye umut oluyor. Bunlardan biri de Adrian Taylor. Kanserinin yayılması ile birkaç ay ömür verilen Taylor, gönüllü olarak kanser aşısı çalışmasına katılıyor ve aldığı sonuçlar onu hayata yeniden bağlıyor.
Read more

İnsanları İçmeden Sarhoş Eden “Auto-Brewery Sendromu”, Birinci Sefer Türkiye’de Görüldü

İnsanların alkol almadan sarhoş olmalarına yol açan Auto-Brewery Sendromu, Türkiye'de ilk kez görüldü. Peki bu hastalık tam olarak nasıl belirti gösteriyor? İçmeden sarhoş olan insan bu süreçte neler yaşıyor?
Read more