Yatırımcının Borç Senedi Üzerinden Faiz Kazandığı ‘Tahvil’ Tam Olarak Nedir, Ne İşe Fayda?

Günümüzde yaygın olarak tercih edilen yatırım biçimlerinden bir tanesi olan tahvil, bir borç senedidir. Bu senet ile yatırımcı, tahvili ihraç eden kuruma borç vermiş olur ve belirli aralıklarla daha önceden belirlenmiş oranda faiz ödemeleri alır. Vade sonunda anaparanın tamamen geri alındığı tahvillerin farklı türleri var.
Read more

Parkinson çalışmalarıyla parlayan Interrupt, yatırıma çıkıyor!

Parkinson hastaları için geliştirdiği ürünle dikkatleri çekmeyi başaran Interrupt, yatırıma çıkıyor. İşte detaylar...
Read more

OpenAI, Devasa Bir Yatırım Çeşidine Çıkıyor: Pahası 90 Milyar Dolara Çıkabilir!

Yapay zekâ şirketi OpenAI'nin devasa bir yatırım için harekete geçtiği iddia edildi. Eğer bu iddialar gerçeği yansıtıyorsa OpenAI'nin değeri 29 milyar dolardan 80-90 milyar dolara kadar çıkacak.
Read more

Tarihin Birinci Ekonomik Balonu Olan “Lale Çılgınlığı”nı Okurken “E Bu Tıpkı NFT Piyasası!” Diyeceksiniz

Tarihin tozlu sayfalarını karıştırdığımızda, kişilerin finansal anlamda mantıkları yerine çılgın tutkularının esiri oldukları dönemleri görmek mümkün. Bu içerikte tarihin ilk ekonomik balonu olan Lale Çılgınlığı hakkında konuşacağız.
Read more

Trendyol’un En Büyük Ortağı Alibaba, Türkiye’ye 2 Milyar Dolar Yatırım Yapacaklarını Açıkladı

Trendyol'un en büyük ortağı olan Çinli e-ticaret şirketi Alibaba, Türkiye ile ilgili yeni planlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Alibaba, Türkiye'ye 2 milyar dolarlık yatırım yapacak.
Read more

Borsada Halka Arza Giren ya da Girmeyi Düşünenler Buraya: İşin Uzmanının Anlattığı Bu Tavsiyelere Kulak Vermenizde Yarar Var

Borsaya hiç ilgisi olmayanların bile şu sıralar sık sık duyduğu, sosyal medyada halka arz videolarının viral olduğu ilginç bir dönemdeyiz. Peki neyin nesi bu halka arz, yoksa bu kadar insan aslında bir risk altında mı?
Read more

Getir, 500 Milyon Dolar Yatırım Aldı: Fakat Şirketin Pahası Düştü!

Getir'in son yatırım turunu 500 milyon dolarla tamamladığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre Getir ve yatırımcılar, artık sadece imza atacaklar. Ancak şirketin değerlemesi gerilemiş durumda.
Read more

Görmeyen kalmadı: Dijital ekranlardan Türkiye’ye yatırım daveti!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, New York'un Times Square meydanından yaptığı Türkiye için yatırım daveti ile gündem oldu.
Read more

Alibaba’dan Türkiye’ye 2 milyar dolarlık yatırım!

Alibaba Türkiye'ye 2 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu! Peki bu yatırım nasıl gerçekleştirilecek? İşte detaylar...
Read more

Toplumsal Medya Hesaplarının Pay Senedi Üzere Alınıp Satıldığı Yeni Çılgınlık “friend.tech” Tam Olarak Neyin Nesi?

Kripto para camiasının en yeni trendi "friend.tech". Peki sosyal medya hesaplarının hisse senedi gibi alınıp satılmasını sağlayan bu sistem tam olarak nasıl çalışıyor ve neden uzak durulması gerekiyor?
Read more
12 Next