Bu Çılgın Adam, “En Az 30 Yıl Boyunca” Tek Başına Tünel Kazmasıyla Biliniyor: Pekala Onu Bu Davranışa İten Şey Neydi?

William “Burro” Henry Schmidt isimli esrarengiz bir adam, tıpkı Ferhat’ın Şirin için dağları deldiği gibi 30 yılı aşkın bir süre, Mojave Çölü’nün Copper Dağı’nda bir tünel kazmak için çalışıp didindi. Peki onu bu çılgınlığa sürükleyen neydi?
Read more

Kazara Akciğerlerimize Kaçan Yiyecekler Daima Orada mı Kalır Yoksa Vakitle Kaybolur mu?

Yemeğin yanlış borudan gittiğini söyleyen birisini duyduysanız bu durum, yiyeceğin mide yerine akciğerlere gittiği anlamına gelir. Aspirasyon olarak da bilinen yiyeceklerin akciğerlere çekilmesi durumu, çocuklar başta olmak üzere bazı rahatsızlıkları bulunan yetişkin insanlarda da meydana gelebilir.
Read more

Yüzüklerin Efendisi’nde Frodo ve Sam, Katettikleri Arayı Kartal’la Aşsalardı Kaç Liralık Akaryakıt Yakarlardı?

Yüzüklerin Efendisi serisinde Frodo ve Sam, Tek Yüzük'ü Hüküm Dağı'nın ateşlerinde yok etmek için bir yolculuğa çıkıyor. Peki bu iki hobbit, bu yolculukta ne kadar yol yürüyor?
Read more

Havacılık Tarihinin En Elim Olaylarından: Roketlerin ya da Savaş Uçaklarının Vurup Düşürdüğü Yolcu Uçakları

Bir tatilden dönüyorsunuz veya sevdiğiniz bir yere gidiyorsunuz. Her şeyden habersizce bindiğiniz uçakta biraz zaman geçince gerçekleşecek kazayı belki biri size söylese inanmazsınız. Fakat tarihte bunun birçok örneği yaşandı, içinde yüzlerce yolcunun bulunduğu uçaklar, roketlerle vurularak düşürüldü. Roketler neden yolcu uçaklarını hedef alır ki?
Read more

Korkutucu Halüsinasyonlara Neden Olan “Bad Trip”i Yaşayanların Anlattığı Rahatsız Edici Tecrübeler

“Bad trip” kavramını hiç duymuş muydunuz? Hayır, bildiğimiz “trip”ten bahsetmiyoruz. İngilizce karşılığı “yolculuk” olan trip’ten ortaya çıkan bu kavram, en basit tabirle zihninizin kötü bir yolculuğa çıkmasını anlatıyor ve bu yolculuk o kadar kötü yerlere gidebiliyor ki hissettiğiniz duygular ve gördüğünüz halüsinasyonlarla kendinizi farklı bir dünyada gibi hissedebiliyorsunuz. Birlikte konunun derinliklerine indikçe biraz rahatsız olabilirsiniz…
Read more

iPhone 15’i Ucuza Getirmek İçin Hangi Ülkeye Gidip Almak Mantıklı? (Hem Ziyaret Hem Ticaret)

Ülkemizde Apple ürünlerinin cep yaktığı konusunda kimsenin bir şüphesi yok. Artan IMEI kayıt ücretleri ile birlikte artık yurt dışından cihaz almanın da pek bir esprisi kalmadı. Yine de belki bir telefon parasına telefon + mini bir tatil mümkün olabilir.
Read more

Türkiye’de Gerçekleşen En Dehşetli Otobüs Kazalarından Biri: Yolcuların Eriyerek Hayatını Kaybettiği Hendek Faciası

1965 senesinde, İstanbul-Ankara seferini yapan bir şehirler arası otobüste, tarihin en korkunç trafik kazalarından biri meydana geldi. Yalnızca bir trafik kazası değildi, insanları eriyerek öldürecek kadar felaket şeyler yaşanmıştı.
Read more

Başka Araçların Bilakis Gemilerde Neden Far Yok? Gemi Mühendisinden Yanıtı Şahsen Aldık…

Diğer araçlarda farlar, gerçek anlamda hayati önem taşıyorken gemilerin neden farlara sahip olmadığını hiç düşünmüş müydünüz? Gemi İnşa Mühendisi Mustafa Cemil Şensoy, bu kafa karıştırıcı sorunun cevabını bizzat bizim için yanıtladı.
Read more

İçindeki Lara Croft’u Ortaya Çıkar: Mantıklı Düşünerek Bu Gizemli Antik Tapınaktan Çıkmayı Başarabilir misin?

Bu bilmece, gizemli bir antik tapınakta geçiyor. Keşif için girdiğin tapınağın lanetinden kurtulup çıkış yolunu bulabilmek için farklı ihtimalleri hesaba katman ve en iyi şekilde değerlendirebilmen gerekecek. Seni yanıltmaya çalışan lanetli öğrencilerin söyledikleri arasında kaybolmadan doğru yolu bulabilir misin?
Read more

Fantastik, Dramatik ve Çok Yaratıcı: Japon Kültürüne ve Edebiyatına İlgi Duyanların Kesinlikle Okuması Gereken 10 Kitap Tavsiyesi

Japon edebiyatının yaratıcı, fantastik ögelerle dolu ve dramatik sularına giriş yapıp o dünyalarda kaybolmak isteyenlere 10 kitap önerisiyle geldik!
Read more