Google yeniden bir özelliğinin üzerine toprak atıyor: Gmail HTML sürümüne veda ediyoruz

Bir başka Google ürünü daha mezarlığa gidiyor. Şirket, Ocak 2024’ten itibaren Gmail’in kullanıcıların e-postalarına basit bir şekilde bakmalarına olanak tanıyan temel HTML görünümünü kullanımdan kaldırıyor.

Gmail’de artık HTML görüntüleme seçeneği olmayacak

Şirket destek sayfasını güncelleyerek Gmail’in bu tarihten sonra otomatik olarak Standart görünüme geçeceğini, HTML görünüme erişilemeyeceğini duyurdu. Görünüşe göre Google, özelliğin sona erdiğini bildiren bir e-posta göndermiş:

“Masaüstü web ve mobil web için Gmail Temel HTML görünümünün Ocak 2024’ün başından itibaren devre dışı bırakılacağını size bildirmek için yazıyoruz. Gmail Temel HTML görünümleri, Gmail’in 10 yıldan uzun bir süre önce modern halefleriyle değiştirilen önceki sürümleridir ve tam Gmail işlevselliğini içermez.”

Bugün bile HTML sürümüne erişmeye çalıştığınızda, Google bu sürümün “daha yavaş bağlantılar ve eski tarayıcılar” için tasarlandığını belirten bir mesaj gösteriyor ve standart sürümü kullanmak isteyip istemediğinizi onaylamanızı istiyor.

HTML sürümünde sohbet, yazım denetleyici, arama filtreleri, klavye kısayolları ve zengin biçimlendirme gibi pek çok özellik bulunmuyor. Ancak, bağlantının zayıf olduğu bir bölgede olduğunuzda ya da e-postalarınıza yavaşlama olmadan bakmak istediğinizde kullanışlı. Google’ın zayıf bağlantı için bir mod eklemeyi planlayıp planlamadığı belli değil.

Google şu anda Gmail de dahil olmak üzere ürünlerine yapay zekâ destekli özellikler eklemeye odaklanıyor. Geçtiğimiz ay şirket, kullanıcıların e-posta yazmalarına yardımcı olmak için Duet AI özelliğini kullanıma sundu.

Geçtiğimiz hafta ise Bard chatbot’unun Google hesaplarıyla entegre olmasına izin vererek e-posta geçmişi hakkında sorular sorabilmenizi sağladı. Ancak Bard’ın daha kat etmesi gereken çok yol var. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Yorum yapın