İşte ASUS ROG Phone 8 Ultimate Geekbench sonucu! iPhone 15 Pro Max’e baş tutuyor

Apple’ın A17 Pro işlemcisi sonrası Android oyun telefonlarının devri geçti mi soruları sorulmaya başladı. Özellile konsol oyunlarının iPhone 15 Pro modeline gelmesi, tüm dengeleri değiştirebilir. Ancak ROG Phone 8 Ultimate Geekbench sonucu Android tarafının pek de geride kalmadığını ortaya koyuyor. Bu anlamda Snapdragon 8 Gen 3 için Geekbench 6 sonucu da ortaya çıktı. Özellikle çoklu çekirdek performansında A17 Pro tahtını kaybetme üzere.

ASUS ROG Phone 8 Ultimate Geekbench skoru ile Snapdragon 8 Gen 3 ilk defa kendini gösterdi

ASUS ROG Phone 8 Ultimate Geekbench skoru ile ilk defa 8 Gen 3 işlemcisi Geekbench 6 sonucu karşımıza çıktı. Bildiğiniz gibi daha önce işlemcinin çok çekirdekli performansta 7400 puana ulaştığı duyumları ortaya çıkmıştı.

Bugün ise ilk defa paylaşılan ASUS ROG Phone 8 Ultimate, Snapdragon 8 Gen 3, 7048 Geekbench sonucu ile karşımıza çıktı. Bu performans tabii ki çok çekirdekli işlemlerde ortaya çıkıyor.


iPhone 15 Pro Max ve Asus Rog Phone 8 Ultimate Geekbench sonucu

Buna karşın iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde yer alan A17 Pro işlemcisi Geekbench çoklu çekirdek skoru 7238 seviyesinde. Yani daha önceki nesillerde iki işlemci ailesi arasındaki binlerle ifade edilen farklar kapandı. Tekli çekirdek skorunda ise 8 Gen 3, 2213 seviyesinde. Bu anlamda Pro Max 2908 gibi oldukça yüksek bir skora sahip. Daha önce 7400 seviyesinde görülen Geekbench sonucu ise henüz karşımıza çıkmadı. Belki daha yüksek RAM kullanan bir modelde bu seviyede bir sonuç görebiliriz.

Tabii ki burada sızdırılan ASUS ROG Phone 8 Ultimate Geekbench sonucunda işlemcinin adından bahsedilmiyor. Ancak sonuçlara bakılırsa işlemci 1+5+2 mimarisine sahip. Bildiğiniz gibi Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi 1 adet yüksek performanslı 3,19 GHz saat hızına sahip bir Cortex-X4 çekirdeğine sahip. Yine bu çekirdeğin yanında 2,96 GHz saat hızına sahip beş Cortex-A720 performans çekirdeği karşımıza çıkacak. Ek olarak ise iki adet 2,27 GHz saat hızına sahip Cortex-A520 verimlilik çekirdeği ile gelecek. Yine ASUS ROG Phone 8 Ultimate özellikleri henüz bilinmese de en azından 16 GB RAM ile bu işlemciye güç vereceği yine test sonuçlarında karşımıza çıkıyor.

Test sonucunda da belirtilen çekirdek sayısı ve saat hızları da tam anlamıyla bunlarla örtüşüyor. Tüm bunlar bize ilk defa Snapdragon ile Apple işlemcileri arasında yer alan farkın kapandığını gösteriyor. Qualcomm’un 3 nm fabrikasyon süreciyle yeni bir 8 Gen 3 üretmesi ise işin boyutunu değiştirme ihtimaline sahip. Bildiğiniz gibi dün bu yönde resmi sızıntılar ortaya çıktı. Ancak TSMC’nin 3nm fabrikasyon sürecinde Apple ile çalıştığı biliniyor. Bu haberler gerçekse detaylar çok yakında karşımıza çıkacaktır.

Yorum yapın