Motor gürültüsüne son! Kawasaki Ninja e-1 özellikleri muhakkak oldu

İçten yanmalı motor teknolojisi, hem çevreye verdiği kimyasal zararlarla hem de gürültü kirliliğiyle popüleritesini kaybediyor. Elektrikli motosiklet için çalışmalarını tamamlayan Kawasaki, Ninja e-1 ve Z e-1 olmak üzere iki farklı modelini piyasaya süreceğini duyurdu. İşte Kawasaki Ninja e-1 ve Z e-1 modellerinin teknik özellikleri…

Kawasaki Ninja e-1 ve Z e-1 modellerinin teknik özellikleri netleşti

Kawasaki yetkilileri, şirketin ilk elektrikli motosiklet modellerini yakında piyasaya süreceklerini duyurdu. Şirket, geliştirdiği yeni modellerin tasarımında Ninja 400 ve Z400’den ilham aldıklarını belirtti.

Kawasaki, her iki modelde de 5kW elektrikli motora yer verdiklerini açıkladı. Kullanılan elektrikli motor, ilk hareket esnasında 9kW güç üretebiliyor.

Ninja e-1 ve Z e-1 modelleri, eco ve road olmak üzere iki farklı sürüş moduyla kullanıcıların karşısına çıkacak. Her iki motorda da anlık güç artışıyla hızlı ivmelenme için “Boost” butonu bulunuyor.

Motosikletler, eco sürüş modunda 64 km/s hıza, boost butonu kullanıldığında ise 74 km/s anlık hıza ulaşabiliyor. Her iki model de road sürüş modunda ise sürekli 88 km/s, boost butonu kullanıldığında anlık 105 km/s hıza ulaşabiliyor.

Şirket, iki modelin de 2 adet çıkartılabilir 1.5kW batarya ile geleceğini belirtti. Toplam 3kW olan batarya kapasiteleri, standart kullanımda 66 km menzil sunuyor.

11.4 kg ağırlığa sahip olan bataryalar, 220 Volt şarj adaptörüyle 4 saatte tam kapasiteye ulaşabiliyor. Bataryaların yüzde 20’den yüzde 80’e şarj süresi ise sadece 2 saat.

Fiyat konusunda oldukça avantajlı olan yeni modeller

Kawasaki has finally revealed the final specs as well as pricing for its first two electric motorcycles, the Kawasaki Ninja e-1 and Z e-1.

Amerika ve Kanada pazarında satışa sunulan modellere yakında İngiltere ve Avrupa kullanıcılarının da erişebileceği duyuruldu. Ninja e-1 modeli 7.599 dolar, Z e-1 modeliyse 7.299 dolar satış fiyatına sahip.

Yorum yapın