Öğrencilere parasız internet muştusu geldi! İşte ayrıntılar

Bugün gün içerisinde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısıyla öğrencilere verilecek müjdeler belli. Toplantı sonunda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğrencilere yönelik yapılacak bilgisayar, telefon ve internet desteğinin içeriğine ilişkin bilgiler verdi. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı açıkladı: Öğrencilere aylık 10 GB destek!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısı ardından toplantı kararlarını açıkladı. Kararlar arasında öğrencilere verilecek telefon, tablet ve bilgisayar desteğinin yanı sıra öğrencilerin en çok ihtiyaç duyduğu iletişim aracı internet desteğinden de bahsetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası yaptığı açıklamada: Örgün eğitim alan öğrencilere yönelik 9500 TL fiyat sınırlamasına kadar olan cihazlarda 5500 TL’ye kadar destek verileceği açıklandı. Bunun yanı sıra öğrencilere yönelik “kendi hatları” üzerinden 3 büyük operatör tarafından anlaşılarak 12 ay boyunca aylık 10 GB internet desteği verileceği de belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamanın tamamı ise şöyle:

Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlere, vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. Üniversiteli gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz.

Bu destekle, cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44,4’üne, bilgisayarlar içinse piyasa fiyatının yüzde 16,7’sine kadar bir tutarda destek sağlayacağız. Yine örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize, 1 hat ile sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz. Gençlerimiz bu haklarını istedikleri üç mobil şebeke operatöründen biri üzerinden kullanabilecekler.

Gerek teknolojik cihaz desteği, gerekse ücretsiz 10 GB kota desteği ile üniversiteli gençlerimizin teknolojiye ve bilgiye erişimini artıracağız. Her iki desteğe ilişkin uygulama esasları bakanlıklarımızca belirlenecektir. 18 yaşına giren tüm gençlerimizi de unutmuyoruz. Bu gençlerimize 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere gençkart vereceğiz. Bu karta sahip tüm gençlerimiz müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanabileceklerdir”

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın. Daha fazla içerik için ShiftDelete.Net YouTube kanalına abone olun.

Yorum yapın