Ortalık kızışacak: Microsoft ve Google ortasında arama motoru savaşı!

Son zamanlarda Google ve Microsoft arasında şaşırtıcı olaylar oluyor. Microsoft CEO’su Satya Nadella, ABD’de gerçekleşen Google davasında birtakım açıklamalar yaptı. Bu açıklamalar ise fazlasıyla sert ve suçlayıcıydı. Peki, açıklamalar neye yönelikti? İşte detaylar?

Microsoft CEO’su Nadella, Google’ı sert eleştirdi!

Geçtiğimiz aylardan ABD Adalet Bakanlığı, Google’a dijital reklam pazarı üzerinde tekel kontrolüne sahip olma iddiası nedeniyle bir dava açtı. Adalet Bakanlığı’nın şikayetine ise New York, California ve Colorado’nun da yer aldığı sekiz eyalet daha katıldı.

Dava sonucunda elde edilecek kararlar sonucunda Google’ın rekabete aykırı attığı adımlarının durdurulması ve pazardaki tekelci hakimiyetin kaldırılması amaçlanıyor. Bunun yanı sıra dijital reklamcılık alanındaki rekabetin tekrar başlaması beklentiler arasında.

Dava ile ilgili görüşmeler ise dün itibariyle başladı. Dava sonucunda neler olacağı hakkında herhangi bir bilgi yok. Ancak dava ile ilgili konuşanlar arasına Microsoft CEO’su Satya Nadella da yer alıyor. Nadella, dava kapsamında oldukça sert konuştu.

CEO, mahkemede Google’ın arama motoru pazarında hakimiyet kurmasına yıllardır uyguladığı haksız uygulamaların yol açtığını söyledi. Ayrıca bu noktada da Apple’ı suçladı. Nadella, Google ve Apple arasındaki arama motoru anlaşmasının Bing gibi diğer arama motorlarının rekabet etme ihtimalini yok ettiğine inandığını belirtti.

Bilindiği üzere Google, Apple cihazlarında varsayılan arama motoru olmak için her yıl milyarlarca ödeme yapıyor. Bu olay ise teknoloji dünyasını tepkisini çekiyor. Son zamanlarda kendi arama motoru Bing’i üreten ve yapay zeka ile güçlendiren Microsoft ciddi bir artış gösterdi. Ancak ne olursa olsun söz konusu arama motoru olduğunda Google ile yarışamıyor.

Peki, siz Google ve Microsoft savaşı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorum yapın