Shell ve BYD, Dünyanın En Büyük Elektrikli Araç Şarj İstasyonunu Açtı: Günde 3 Binden Fazla Araca Hizmet Veriyor!

Elektrikli otomobillerin yaygınlaşması, şarj istasyonlarının sayısının da artmasına neden oluyor. Akaryakıt deyince akla gelen ilk şirketlerden olan Shell de bu konuda hamleler yapıyor. Dev şirket, şimdi de Çin’de yepyeni bir şarj istasyonu açtı.

İstasyon, Çinli elektrikli otomobil devi BYD ve Shell ortaklığında Shenzhen şehrinde açıldı. Yüksek güçlü şarj (HPC) istasyonunun en dikkat çeken kısmı ise alanında dünyanın en büyüğü olması.

Güneş panellerinden güç alan istasyonda 258 hızlı şarj noktası bulunuyor

Shenzhen’de açılan ve Shell Recharge markası altında faaliyet göstermeye başlayan yeni istasyon, 258 hızlı şarj noktasına ev sahipliği yapıyor. Şirket, testler sırasında tesisin günlük 3.300 elektrikli araca güç sağladığını söylüyor. Bunun yanı sıra market, kafe gibi alanlar da dev tesiste bulunuyor.

İki dev şirketin ortaklığında geliştirilen yeni tesisin güneş panellerinden güç aldığını da belirtelim. Şarj noktalarının üstünde bulunan paneller, müşterilerin araçlarını şarj etmede kullanılacak yıllık 300 bin kWh yenilenebilir elektrik üretebiliyor.

Shell ve BYD, Mart 2022’de şarj altyapısı için iş birliğine gitmişti. Ortaklık kapsamında Avrupa ve Çin başta olmak üzere tüm dünyada şarj hamleleri yapılacağı açıklanmıştı. Ortak girişimin, şu anda Çin’de 13 bin şarj noktasıyla hizmet verdiğini ekleyelim.

 

Yorum yapın