Sony Xperia 1 VI üst seviye bir kamera performansı sunacak!

Akıllı telefon pazarında eski günlerine dönmenin planlarını yapan Sony, yakında özellikleri ve tasarımıyla üst sıralara oynayacak Sony Xperia 1 VI modelini tanıtmaya hazırlanıyor. Akıllı telefonla ilgili bugüne dek çok fazla ayrıntı ortaya çıkmadı, ancak bu son paylaşılan raporla büyük ölçüde değişti. Amiral gemisi Sony Xperia 1 VI modelinin bazı özellikleri belli oldu.

Sony Xperia 1 VI üst düzey bir kamera performansı sunacak

Sony, mayıs ayında en yeni Exmor T kamera sensörüne ve Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinden güç alan amiral gemisi Xperia 1 V modelini tanıttı. Son ortaya çıkan bilgiler şirketin Xperia 1 VI için mesai harcadığı yönünde.

Sony Xperia 1 VI modelinin 26-29 Şubat tarihlerinde Barselona’da düzenlenecek MWC 2024‘te vitrine çıkacağı iddia edildi. Bunun yanı sıra telefonda yer alacak işlemcinin Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 olacağı söyleniyor.

Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 3’ün lansman tarihini Ekim 2023 olarak belirlenmiş durumda. Yeni işlemci, şirketin her yıl düzenlenen Snapdragon Zirvesi’nde kendisini gösterecek. Hawaii’nin Maui kentinde gerçekleştirilmesi hedeflenen etinlik 24-26 Ekim tarihlerinde kapısını açacak.

Yeni işlemci tanıtım tarihinin yanı sıra performansıyla da şaşırtacak gibi görünüyor. Gelen bilgilere göre önemli bir performans yükseltmesi kazanacak olan işlemci 3.7GHz hıza sahip Cortex-X4 çekirdeğe ev sahipliği yapacak. İşlemcinin çekirdek mimarisinde de değişikliklerin olması bekleniyor.

Günümüzde kullanılan en güncel yonga seti Snadpragon 8 Gen 2’de Cortex-X3 mimarisi bulunuyor ve 3.2 GHz’de çalışıyor. Bu, günlük kullanımda performansın doğrudan etkileneceği anlamına geliyor. Ayrıca yeni işlemcide bir “süper büyük” çekirdek, beş “büyük” çekirdek ve iki “küçük” çekirdek olmak üzere 1+5+2 mimarisi olması bekleniyor.

Akıllı telefonla ilgili sızdırılan bir diğer bilgi ise kamera özellikleri. Sony Xperia 1 VI’nın büyük sensörlü 6x yakınlaştırmalı bir kamerayla geleceği öne sürülüyor. Kameranın ayrıca yakınlaştırılmış görüntü kalitesini artıran Sony’nin Clear Image Zoom teknolojisini de içermesi bekleniyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Sony, Xperia 1 VI modeliyle beğenileri kazanabilir mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Yorum yapın