Apple, batarya sıhhati problemlerini çözdü: iPhone 15 ile birlikte tarih oluyor!

ABD’li teknoloji devi Apple’ın dün gerçekleştirdiği Wonderlust etkinliği kapsamında tanıtılan iPhone 15 ile ilgili yeni detaylar, gündeme getirilmeye devam ediyor. Fark edilen yeni detaylara göre Apple, cihazlarındaki batarya sağlığı sorununa el atmış gibi görünüyor. İşte detaylar

iPhone 15 ile batarya kapasitesini sınırlandırabileceksiniz

Apple’ın özellikle USB-C’ye geçilmiş olması hasebiyle dikkat çeken telefon modeli iPhone 15, batarya sağlığı açısından daha başarılı bir cihaz olacak. Kullanılan bataryaların kalıtsal özellikleri sebebiyle yaşanan sağlık düşüşlerini minimuma indirgemeyi hedefleyen şirket, yeni batarya şarjını kısıtlayabilme özelliğini kullanıcı deneyimine sundu.

Söz konusu özellikle birlikte kullanıcılar, telefonlarının şarj esnasında bataryanın ne kadarlık bir kapasitesini kullanacağını belirleyebiliyorlar. Böylece cihazlar, saatlerce şarjda bile kalsa batarya sağlığını riske atacak bir aralığa ulaşmadan enerji akışını kesiyorlar.

Henüz resmi olarak tanıtılmayan özellik, Apple’ın geliştiriciler için yayımlamış olduğu iOS 17 sürümünün incelenmesiyle fark edildi. Şirketin bu geliştirmeyle birlikte özellikle iPhone 14 kullanıcılarının yakındıkları problemlerin iPhone 15 aracılığıyla gidermeyi hedeflediği düşünülüyor.

Cihaz henüz satışa sunulmadığından özelliğin doğrudan kullanıcı deneyimine sunulup sunulamayacağını kestiremiyoruz. Lakin en kısa sürede yapıya kazandırılacağı, kesinleşmiş durumda.

Peki, sizler söz konusu özellik ile ilgili olarak neler düşünüyorsunuz? Sizce Apple, batarya sağlığı konusunda daha iyi bir deneyim sunmayı başarabilecek mi? Görüşlerinizi ve beklentilerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın