Apple duyurdu: iPhone 12 için kıymetli bir güncelleme yayınlanacak!

Apple, son günlerde Fransa’da iPhone 12 modelleri ile teknoloji dünyasının gündeminde. Akıllı telefonun yaydığı radyasyonun olması gerektiğinden yüksek olduğunu fark eden Fransız düzenleyici kuruluşu ANFR, ülke genelinde satışların durdurulmasını istemişti. Bugün ise Apple, bu soruna çözüm olarak iPhone 12 modelleri için güncelleme yayınlanacağını duyurdu.

iPhone 12 için güncelleme yolda!

Konu ile ilgili fikri olmayanlar için en baştan başlayalım. Fransa Ulusal Frekans Ajansı (ANFR), geçtiğimiz günlerde iPhone 12 için yaptığı dikkat çeken açıklamada akıllı telefon cepte veya elde tutulduğu sırada kilogram başına 4 watt sınırı aşılarak 5,74 watt elektromanyetik enerji emilimi olduğunu ifade etti.

Akabinde Apple’ın iPhone 12’deki elektromanyetik radyasyonu azaltmak için düzeltmeler yapması ve gereken önlemlerin alınmasını isteyen ANFR, aksi taksirde markanın akıllı telefonları toplatmak zorunda kalacağını belirtti.

Apple ise bu sorun için çalışanlarına sessiz kalmalarını söyledi. Aktarılanlara göre marka, teknik destek ekibine tüketiciler tarafından radyasyon riskleri hakkında bir soru sorulduğunda bilgi paylaşılmamasını istedi. Yani durum oldukça ciddiydi.

Bugün ise Apple, bazı basın kuruluşlarına yaptığı açıklamada Fransız düzenleyiciler tarafından uygulanan protokollere uyum sağlama amacıyla Fransa‘daki kullanıcılar için yazılım güncellemesi yayınlayacaklarını duyurdu. Bu güncelleme ile birlikte elektromanyetik radyasyon azaltılacak.

Söz konusu güncellemenin yalnızca Fransa’daki iPhone 12 kullanıcıları için yayınlanacağı belirtilse de problem akıllı telefonda olduğu için akıllara güncellemenin diğer ülkelerdeki kullanıcılar için de sunulup sunulmayacağı sorusu geliyor.

Fransa ile birlikte Avrupa, Apple için önemli bir pazar. Zira marka, geçtiğimiz bu yıl bölgeden 95 milyar dolara yakın bir gelir sağladı. Bu nedenle şirket, bu büyük pazarı kaybetmemek için elinden geleni yapacaktır.

Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın