Artık herkes yapay zeka ile fotoğraf düzenleyebilecek!

Adobe, yapay zekanın yükselişiyle birlikte son aylarda Photoshop dahil tüm araçlarını bu teknolojiyle uyumlu hale getirdi. Yaklaşık iki yıl boyunca beta aşamasında olan Photoshop web ise herkese açıldı. Bu, web sitesi üzerinden resmi Photoshop uygulamasını kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

Photoshop web açıldı ama ücretli olacak

Photoshop web sürümü, Adobe’nin yapay zeka tabanlı Firefly modelini desteklemesiyle ön plana çıkıyor. Bu destek, Generative Fill (yapay zekayla doldurma) ve Generative Expand (yapay zekayla genişletme) gibi özellikler erişim sağlıyor.

Bu özellikler daha önce sadece Photoshop uygulamasında sunuluyor. Kullanıcıların 100’den fazla dilde sadece açıklama yazarak yeni görüntüler eklemesine, çıkarmasına veya fotoğrafı genişletmesine olanak tanıyor. Bu destek artık web sürümünde de mevcut olacak.

Beta testlerinin ardından Photoshop web’in modern bir arayüzle güncellendiğini görüyoruz. Sık kullanılan araçlar bir arada gruplandırılıyorken, birbirine bağlı öneriler ise alt alta sıralanmış durumda. Seçici düzenleme ve akıllı nesneler gibi masaüstü özellikleri de zamanla eklenecek.

Kullanıcılar ayrıca başka profilleri kendi projelerine davet edebilecek veya aktif bir Adobe aboneliği olmadan dosyaları görüntüleyip yorum yapmasına olanak tanıyacak. Ancak hizmetin en kötü yanı ücretli olması.

Bir aylık deneme sürecinin ardından aylık 9,99 dolar ödenmesi gerekiyor. Ancak bu ödemenin tüm Photoshop planlarına dahil olduğunu belirtelim. Yani sadece web için ödeme yapmış olmuyorsunuz.

Beta testleri sırasında “freemium” adlı ücretsiz bir sürümün olacağı söyleniyordu. Adobe ise bu iddiaları doğruladı, ancak bunun acil bir plan olmadığını ifade etti.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorum yapın